Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За створення нових робочих місць – пільгові умови оподаткування

4 липня 2013 - 12:56

За створення нових робочих місць – пільгові умови оподаткування

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з відбору інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки області.

До розгляду брали тільки інвестиційні проекти, що стосуються агропромислового та житлово-комунального сектору, машинобудівного комплексу і транспортної інфраструктури.

Ключовим критерієм при відборі проектів визначено створення нових робочих місць та загальна кошторисна вартість проекту. Так, для суб’єктів великого підприємництва кількість створених робочих місць має перевищувати 150 одиниць, а вартість проекту - сягати за 3 млн. євро; для середнього підприємництва – 50 робочих місць і 1 млн. євро; для суб’єктів малого бізнесу – 25 робочих місць та 500 тис. євро.

У ході реалізації інвестиційних проектів, які пройдуть відбір, суб’єкти інвестиційної діяльності отримають податкові пільги: з першого січня 2013 року до 31 грудня 2017 року – нульова ставка податку на прибуток, з першого січня 2018 року до 31 грудня 2022 року – 8%, і з першого січня 2023 року – 16%.

За підсумками наради визначено 12 найбільш прибуткових та перспективних проектів, які пов’язані зі створенням об’єктів поводження з побутовими відходами, будівництвом споруд для очищення та повторного використання промивних вод, видобуванням і переробкою марганцевої руди Великотокмацького родовища, реконструкцією аеродрому та будівництвом нового терміналу в аеропорту, будівництвом овочесховищ та використанням крапельного зрошування, реконструкцією тваринницьких приміщень у зв'язку з розширенням тваринницького комплексу тощо. Вони будуть надані на розгляд Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

 

Довідково:

Відбір інвестиційних проектів здійснюється в рамках реалізації Закону України «Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць» від 06.09.2012 р., який визначає основи державної політики в інвестиційній сфері протягом 2013-2032 років щодо стимулювання залучення інвестицій у пріоритетні галузі економіки. Його спрямовано на створення умов для активізації інвестиційної діяльності шляхом концентрації ресурсів держави на пріоритетних напрямах розвитку економіки з метою запровадження новітніх та енергозберігаючих технологій, створення нових робочих місць та розвитку регіонів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області