Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Система підвищення професійної компетенції держслужбовців буде вдосконалена та осучаснена

4 липня 2013 - 12:59

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко  зустрівся з головою Національного агентства України з питань державної служби В’ячеславом Толковановим, який сьогодні з робочою поїздкою перебуває в регіоні.

- Питання професійної компетенції державних службовців набуває все більшої актуальності. Реформи Президента України передбачають нові сучасні підходи до роботи та виконання службових обов’язків, що напряму пов’язано з підвищенням кваліфікації та обізнаності наших працівників, - зазначив голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону окреслив три складові, на яких має базуватись відродження престижу державної служби:   ефективний кадровий резерв, гідна заробітна платня та гармонізація функцій структур та управлінь державної влади на місцях. Крім того, Олександр Пеклушенко відзначив, що робота команди облдержадміністрації вибудовується навколо девізу: людина завжди права.

- У Запорізькій області на державну службу нікого силою не тягнуть. Якщо прийшов – наберись терпіння та працюй сумлінно, - підкреслив керівник обласної виконавчої влади.

Коментуючи діяльність керівництва облдержадміністрації, голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов зазначив, що Олександр Пеклушенко відомий як ефективний управлінець, який використовує сучасні методи роботи в питаннях кадрової політики. В цьому контексті високопосадовець поцікавився подальшими планами очільника регіону щодо налагодження системи співпраці в питаннях підвищення кваліфікації держслужбовців.

За словами голови облдержадміністрації, наразі він планує зосередитись на роботі регіонального центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.

- Цей заклад має стати менеджерським центром, де викладатимуть люди, які мають практику успішної роботи в структурах державної влади. Переконаний, що це буде значно ефективніше, ніж лекція науковців, які мають уявлення про систему нашої роботи тільки з книжок, - поділився міркуваннями Олександр Пеклушенко.

Крім того, окремим напрямком у цьому секторі посадовець вважає роботу із засобами масової інформації, які він особисто регулярно переглядає.

- Об’єктивна критика – це важливий аспект, який допомагає владі зорієнтуватися на найбільш гострих проблемах громади. Разом з тим, як довела практика, серед усіх засобів масової інформації в області є унікальне інтернет-видання, яке дозволяє собі просто перекручувати факти. Достатньо довго я витрачав час на моніторинг їх новин, а зараз прийняв рішення:  більше не читатиму, оскільки вони не відображають об’єктивну реальність, а відповідно не несуть користі, - резюмував Олександр Пеклушенко.

Щодо подальшої співпраці облдержадміністрації з Національним агентством України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов повідомив, що найближчим часом вони запропонують оновлену та оптимізовану систему роботи, яка підготує базу для впровадження ЗУ «Про державну службу», який набуде чинності з 1 січня 2014 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області