Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На комунальних підприємствах регіону ліквідовано борги із зарплати

8 липня 2013 - 14:59

На комунальних підприємствах регіону ліквідовано борги із зарплати

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань погашення боргів із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності, яку провела Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Підбиваючи підсумки за півріччя, Наталія Королевська виділила ряд позитивних тенденцій. Зокрема, за звітний період кількість підприємств-боржників скоротилася на 446 -  із  1826 до 1380.

Позитивна динаміка зберігається і в погашенні заборгованості із зарплати. Так, підприємства комунальної форми власності з початку року знизили борги на 21,8 млн. грн. або на 38%. Також суттєво були зменшилися борги держпідприємств, тільки за ІІ квартал - на 66,8 млн. грн..

Разом з тим, станом на 1 липня заборгованість із заробітної плати підприємств усіх форм власності складає 976,3 млн. грн.

Коментуючи ситуацію в регіонах, Міністр соціальної політики України висловила подяку керівництву Запорізької обласної державної адміністрації за те, що на території ліквідовано борги на комунальних підприємствах.

- Це приклад системної та відповідальної роботи керівників усіх рівнів. Дякую за небайдуже ставлення до проблеми виплати зарплати працівникам, - підкреслила Наталія Королевська.

Інформуючи урядовця  про ситуацію в області, заступник голови ОДА Андрій Гамов відзначив, що проблемною залишається ситуація на підприємствах державного сектору економіки. Саме в цьому секторі зосереджено 78% загальної суми боргу запорізьких підприємств.

- Наразі потребуємо вашої підтримки в налагодженні взаємодії з Державним концерном «Укроборонпром» та Фондом держмайна,  яким підпорядковані наші найбільш проблемні підприємства – ПАТ «Азмол», ДП «Радіоприлад», Бердянський державний завод скловолокна, ВАТ „НДІ „Перетворювач”, - звернувся до представника Уряду Андрій Гамов.

Міністр соціальної політики України запевнила, що запоріжці можуть розраховувати на її підтримку в цих питаннях.

Також Наталія Королевська акцентувала увагу учасників наради на необхідності дотримання графіків погашення заборгованості.

- Фактично ми на 362 млн. грн.. перевищуємо суму, заявлену в графіках погашення заборгованості, тож прошу врахувати це  та активізувати роботу, - резюмувала Міністр.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни