Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільський туркомплекс на Чернігівщині приваблює іноземних туристів

9 липня 2013 - 11:36

Сільський туркомплекс на Чернігівщині приваблює іноземних туристів

У рамках медіапроекту «Сільська глибинка очима журналістів», який  проходив у Чернігівському районі, журналісти побували в туристичному комплексі «Великий став», що в с.Салтичія.

Туркомплекс входить до складу ПСП «Прогрес», яке займається сільськогосподарською діяльністю (обробляє 2,5 тис. га землі), і виник певною мірою випадково. Як розповів директор господарства Сергій Корпан, спочатку було взято в оренду ставок площею 39 га для розведення риби. Запустили мальків карпа, амура, сома, судака. Риба прижилася і сюди потягнулися рибалки. Оскільки місцевість розташована віддалік від житлової зони, виникла потреба облаштувати житло для ночівлі.

Нині це повноцінний туркомплекс «Великий став», який має п’ять окремих будинків, міні-готель на вісім місць, сауну, приміщення з начинням для приготування їжі, вісім осіб постійного обслуговуючого персоналу. Будівлі виконані виключно з натуральної деревини. В ставку водиться достатньо риби, яку можна виловити і тут же приготувати. І, звичайно, не може не приваблювати тиха, екологічно чиста місцевість. Тож не дивно, що черга бажаючих тут відпочити і порибалити розписана вже на місяць наперед. Особливо облюбували це місце рибалки, причому не лише українські, а й навідуються сюди з Німеччини, Чехії, Росії, влаштовують аматорські змагання.

Для району «Великий став», за словами голови Чергігівської райдержадміністрації Олександра Лісняка, став гордістю і справжньою візитною карткою, а головне – джерелом для зайнятості сільського населення, де кожне робоче місце – на вагу золота. Для господаря ж Сергія Корпана – це широке поле для розвитку. Він планує не лише розширювати  мережу місць для відпочиваючих, а й урізноманітнити дозвілля. Наприклад, неподалік від ставка знаходиться кар’єр, де можна облаштувати лижний спуск. Є намір пробурити свердловину для гарячого джерела. На часі – відкриття ресторану. А це значить, що туристичний комплекс приваблюватиме ще більше туристів, приноситиме більше доходів, потребуватиме нових робочих рук, що так важливо для сільської місцевості.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії