Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За станом пожежної безпеки здійснюється цілодобове спостереження

11 липня 2013 - 15:36

За станом пожежної безпеки здійснюється цілодобове спостереження

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко неодноразово наголошував на необхідності посилити заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2013 року. Наразі в області найвищий - п‘ятий рівень пожежної небезпеки, тож усі відповідальні структури працюють у посиленому режимі.

За інформацією Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, лише за останню добу на території області зафіксовано 12 пожеж, з них п’ять – в екосистемах на загальній площі 0,58 га.

Як повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, спільно з ГУ ДСНС України в Запорізькій області  розроблено електронні картки – схеми лісів державних лісогосподарських підприємств з нанесенням на них ЛПС, пунктів зосередження пожежного інвентаря, спостережних веж, телевізійних систем спостереження, пожежних водойм, розміщення сил та засобів, які залучаються в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Забезпечення протипожежного захисту території області організовано через підрозділи ГУ ДСНС України в Запорізькій області. Так, функціонує 48 підрозділів, які організаційно входять до складу трьох зведених загонів: Запорізького, Бердянського та Мелітопольського.

З метою запобігання виникненню масових пожеж у лісах і сільгоспугіддях у літній період поточного року в області розроблено, затверджено та організовано виконання Плану дій структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних управлінь та установ, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо попередження масових заходів щодо охорони лісів у 2013 році.

У лісництвах області сплановано заходи щодо організації цілодобового чергування співробітників диспетчерських пунктів місцевих лісових господарств, лісомисливських господарств протягом пожежонебезпечного періоду. Крім того, проводяться заняття з працівниками підприємств і добровільними пожежними дружинами по гасінню лісових пожеж, навчання та перевірка знань керівниками та спеціалістами сільгосппідприємств  законодавчих і нормативних актів з охорони праці й пожежної безпеки.

Нагадаємо, протягом 2012 року в природних екосистемах області виникло 1137 пожеж на загальній площі 496,79 га. Завдяки вжитим превентивним заходам із попередження лісових пожеж та оперативному реагуванню  підрозділів на лісові пожежі не було допущено виникнення верхових пожеж. У сільгоспугіддях протягом минулого року сталася одна пожежа стерні на площі 1,7 га.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів