Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Всесвітній Універсіаді запоріжці вибороли п’ять медалей

12 липня 2013 - 09:23

На Всесвітній Універсіаді запоріжці вибороли п’ять медалей

У XXVII Всесвітній літній Універсіаді, яка проходить у м. Казань Російської Федерації, беруть участь тринадцять запорізьких спортсменів, які борються за перемогу в академічному веслуванні, легкій атлетиці, футболі, спортивній та художній гімнастиці, плаванні та дзюдо. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

Першими в медальну гонку вступили представники веслування академічного, до речі, саме в цьому виді спорту Запорізька область представлена найчисельнішою делегацією. Успішно почалася Універсіада для Олександра Надтоки і Дениса Чорного, які відкрили рахунок запорізьким медалям на Всесвітній Літній Універсіаді.

Чемпіон світу серед молоді Олександр Надтока (навчається в Запорізькому національному університеті та тренується під керівництвом ЗТУ Андрія Сватьєва) відзначився у складі двійки парної разом з Іваном Довгодьком. У фінальному запливі на 2000 м українці прийшли до фінішу другими, пропустивши вперед литовський екіпаж, бронзу вибороли росіяни.

Ще одну срібну медаль здобув запорізький весляр Денис Чорний у складі вісімки разом з Станіславом Чумраєвим, Іваном Юрченком, Василем Завгороднім, Віталієм Цурканом, Іваном Футриком, Дмитром Міхаєм, Анатолієм Радченком та Владиславом Нікуліним. Український екіпаж усю дистанцію йшов другим, відставши на фініші від росіян на 4,77 секунди. Третє місце посіли представники Голландії. Для студента ЗНТУ Дениса Чорного нагорода Всесвітньої Універсіади - перша в спортивній кар'єрі медаль світового рівня.

Ще один запоріжець – Руслан Момот (студент Запорізької державної інженерної академії), який виступав у фіналі на одиночці легкої ваги, посів дев'яте місце в підсумковому заліку Універсіади.

Третю медаль XXVII Всесвітньої літньої Універсіади приніс Запоріжжю спортивний гімнаст Олег Степко. Як і перші дві, здобуті веслярами, нагорода - срібної проби. Студент Класичного приватного університету зумів відзначитися у командних змаганнях разом з Петром Пахнюком, Олегом Верняєвим, Ігорем Радивиловим та Максимом Семенковим. За підсумками шести вправ українські гімнасти набрали 269,950 бала. Випередили наших спортсменів господарі змагань – російські гімнасти  (273,150). Третє місці посіли японці  з результатом 269,700 бала.

При цьому запоріжець Олег Степко, вихованець заслуженого тренера України Павла Нетреби, приніс українській збірній найбільшу кількість балів - 90,050.  Найкращий результат він показав на коні, де був другим.

Після двох срібних нагород у веслуванні академічному та срібла з бронзою у спортивній гімнастиці п'яту медаль бронзової проби в запорізьку скарбничку принесла дзюдоїстка Марина Черняк у найлегшій ваговій категорії - до 48 кг. Тренують Марину Черняк  Андрій та Дмитро Бондарчуки і Дмитро Вісков.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»