Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада закликає громадян не залишатися байдужими, якщо водії громадського транспорту порушують правила дорожнього руху

12 липня 2013 - 10:41

Через велику аварійність на дорогах у м.Запоріжжя обласною владою спільно з міськвиконкомом та ДАІ проведено профілактичну акцію, спрямовану на те, щоб нагадати водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху і їх відповідальність за життя пасажирів.

У заході взяли участь директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, його заступник Роман Пісарєв, заступник міського голови м.Запоріжжя Сергій Гладченко, начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Юрій Дроздов, начальник відділу ДАІ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області Олександр Власюк та інші.

Під час акції працівники ДАІ зупиняли водіїв маршруток, які порушували правила дорожнього руху. Переважна більшість порушень стосувалась того, що маршрутки їхали по лівій смузі дороги, яка не призначена для громадського транспорту, деякі з них перевищували швидкісний режим, найбільша зафіксована швидкість – 72 км/год.

Під час спілкування з нерадивими водіями представники влади та ДАІ не лише наголошували на необхідності дотримання правил дорожнього руху, а й розпитували їх, чи знають водії про трагічну аварію, яка сталась 8 липня, чи проводили з ними додаткові інструктажі та зібрання з цього приводу. Сказати своє слово могли й пасажири зупинених маршруток: вони розповідали, чи швидко їде водій, чи не порушує  правила, чи дає здачу під час руху автотранспорту, а не на зупинках…

- Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко поставив перед усіма службами регіону завдання: навести порядок у пасажироперевезеннях. Люди не повинні боятися сідати в маршрутку і думати, чи доїдуть вони додому живими та неушкодженими. Сьогодні безпека дорожнього руху виходить на перше місце в області. Під час акції я питав у водіїв, що їх примушує перевищувати швидкість, виконувати небезпечні маневри, куди вони так поспішають. Громадськість також повинна залучатися до цього процесу, і якщо пасажири бачать, що водій порушує правила, вони мають робити йому зауваження, вимагати дотримання правил, - зазначив Євген Семечаєвський.

Також посадовець зазначив, що зараз триває розробка сайту, через який громадяни зможуть відправляти скарги на водіїв громадського автотранспорту, які порушують правила. Цей сайт буде моніторити обласна та міська влада, ДАІ та самі перевізники. Кожна скарга буде опрацьована.

Сергій Гладченко зазначив, що ця акція в черговий раз довела: лише профілактичних заходів замало, щоб змінити ситуацію на дорогах,  необхідно проводити більш радикальні дії.

- Усі ми бачили, як водії маршруток спочатку перевищували швидкість, їхали по лівій смузі, а як тільки нас бачили – починали дотримуватися правил дорожнього руху. Це ще раз доводить, що треба змінювати саму систему: замість маршруток типу «Мерседес-спринтер» мають їздити великі, відповідно обладнані автобуси. Крім того, ми дійшли  висновку, що треба проводити рейди, під час яких вибірково перевіряти стан здоров’я водіїв, - зазначив Сергій Гладченко.

Олександр Власюк, у свою чергу, підкреслив, що ДАІ не вимагає від водіїв нічого нового, єдина вимога – дотримання правил дорожнього руху, адже саме це є запорукою порядку на дорогах і, відповідно, безпечного перевезення пасажирів.

Підбиваючи підсумки, Євген Семечаєвський зазначив, що це не остання акція, в обласному центрі буде проведено цілу низку профілактичних заходів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»