Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Про роботу в напрямку підготовки до проходження опалювального сезону 2013-2014 років, освоєння субвенції на капітальний ремонт систем водопостачання та водовідведення та активізацію погашення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги

15 липня 2013 - 12:40

25.05.2013 відбулося засідання колегії Запорізької облдержадміністрації, на якому розглядалося питання про підсумки проходження опалювального сезону 2012-2013 років та завдання на наступний період. У цілому, опалювальний сезон пройшов стабільно. Виконання запланованих ремонтних робіт при підготовці до опалювального сезону кардинально знизило ризик виникнення аварій на котельних і теплових мережах. Керівництвом області поставлені конкретні завдання для територій, а саме: забезпечити розробку підприємствами теплоенергетики графіків погашення заборгованості за спожитий природний газ та узгодження цих графіків з НАК «Нафтогаз України», проведення у повному обсязі розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, укладення підприємствами теплоенергетики договорів з НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу. Крім того, керівникам територій необхідно забезпечити підписання паспортів готовності житлових будинків до роботи в осінньо-зимовий період та підготовку снігоприбиральної техніки, запасу посипальних матеріалів і реагентів.

Триває робота з освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення для Запорізької області. Станом на 27.06.2013 на розгляд робочої групи Мінрегіону України спрямовані сформовані пакети документації по 19 об'єктах м. Запоріжжя (сума субвенції - 20 680,22 тис. грн.), м. Бердянськ (сума субвенції - 9 682,672 тис. грн.), Бердянського (сума субвенції - 927,531 тис. грн.), Василівського (сума субвенції - 3 940,251 тис. грн.), Гуляйпільського (сума субвенції - 1 455,351 тис. грн.) і Пологівського районів (сума субвенції - 1 636,982 тис. грн.) на загальну суму субвенції 38 322,988 тис. грн. Крім того, станом на 27.06.2013 по затвердженим інвестиційним об'єктам Оріхівського району укладено договори підряду, авторського та технічного нагляду та отримано дозвільні документи на капітальний ремонт мереж централізованого водопостачання та водовідведення м. Оріхів Запорізької області.

Департаментом проведена значна робота з підвищення рівня розрахунків населення області за житлово-комунальні послуги. Проведено селекторні наради, зустрічі з керівництвом територій. Спільно з райдержадміністраціями та виконкомами міст обласного значення розроблені заходи з вирішення проблемних питань, які впливають на рівень розрахунків. В результаті проведеної роботи, за даними Державної служби статистики України, рівень розрахунків населення Запорізької області зріс до 105%. Заборгованість населення з оплати за житлово-комунальні послуги порівняно з початком року зменшилася на 2,2%.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області