Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Завдяки чіткій та злагодженій роботі ми оперативно ліквідували аварію на колекторі»

22 липня 2013 - 13:49

Минулого четверга, 18 липня, сталась аварія на каналізаційному колекторі, яка призвела до затоплення міського парку культури та відпочинку «Дубовий гай». Ремонтні роботи було завершено до ранку наступного дня, але стався другий прорив.

Цю ситуацію розглянуто під час наради з актуальних питань, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Міський голова м.Запоріжжя Олександр Сін недооцінив ситуацію: ще в четвер, коли стався перший прорив, треба було оголошувати про надзвичайну ситуацію, створювати оперативний штаб та розпочинати активну роботу. Для ліквідації наслідків аварії вже в п’ятницю нам довелося збирати схеми комунікацій, щоб чітко знати, де шукати проблему, щоб не зачепити інші труби, і щоб не довелося витрачати дорогоцінний час, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника області, щоб знайти місце розриву, довелося залучати до роботи пенсіонерів, які працювали раніше і могли пам’ятати місце з’єднання нових та старих труб.

- Я дуже вдячний ветеранам, вони всі, як один, відгукнулися нам допомогти та оперативно прибули на місце. Завдяки спільній чіткій та злагодженій роботі нам вдалося визначити місце аварії та ліквідувати її, хоча ми вже були готові до найскладніших заходів. Тим не менше, щоб запобігти таким ситуаціям у майбутньому, треба привести в порядок всю документацію, схеми комунікацій, підняти архіви, - підкреслив очільник регіону.

Олександр Пеклушенко нагородив людей, задіяних у ліквідації наслідків аварії, грамотами облдержадміністрації та подякував їм за самовіддану роботу.

- Важко переоцінити внесок цих людей у хід аварійних робіт. Якби не вони, «Дубовий гай» перетворився б у літній Алчевськ, і можливо, наслідки були би ще страшнішими, - підбив риску керівник області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів