Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадськість тримає на контролі виконання соціальних ініціатив Президента України

1 серпня 2013 - 11:26

В облдержадміністрації відбулося засідання президії Громадської ради при ОДА, яке провів голова ради Олександр Бабич. Основним питанням  порядку денного був розгляд виконання завдань  Президента України, зокрема, щодо розвитку будівельної галузі в регіоні.

- В останні роки завдяки чітко визначеним пріоритетам роботи, які сформував Президент України Віктор Янукович, ситуація в будівельній галузі стала значно поліпшуватися, наявні проблеми вирішуються на державному рівні. Значні кошти спрямовуються на виконання державних та регіональних програм соціально-економічного розвитку територій. Така тенденція чітко прослідковується на прикладі нашого регіону, - повідомив заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Едуард Міщенко.

За словами посадовця, минулого року на реалізацію найважливіших інфраструктурних проектів залучено державні кошти на суму 392,8 млн. грн., що в 1,6 раза більше, ніж у 2011 році.

За перше півріччя поточного року Запорізькій області з держбюджету виділено вже 294 млн. грн. для здійснення будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів. З них 86 млн. грн. спрямовано на реалізацію заходів соціально-економічного розвитку області.

Посадовець окремо поінформував про  хід реконструкції спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Інтелект» в смт Кушугум Запорізького району,  реконструкції лікувального корпусу обласної дитячої лікарні м.Запоріжжя та на інших соціальних об’єктах.

- Наразі в нашій галузі є серйозна проблема –  недостатня кількість кваліфікованих працівників. Треба вирішувати цю проблему підвищенням престижу профтехучилищ та самої професії будівельника, - підсумував Едуард Міщенко.

Також у ході засідання президії було обговорено питання  розробки пропозицій Громадської ради при ОДА щодо внесення змін до актів НКРЕ стосовно плати за приєднання електроустановок до електричних мереж.  Крім того, учасники засідання обговорили шляхи реалізації в регіоні соціальної ініціативи Президента України із збереження та розбудови  мережі дитячих спортивних майданчиків.

Учасники заходу  підбили підсумки роботи комітетів Громадської ради в першому півріччі поточного року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді