Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Токмацькі селяни отримали надійного партнера для збуту молока

2 серпня 2013 - 11:39

Токмацькі селяни отримали надійного партнера для збуту молока

У с. Світле Токмацького району відбулося урочисте  відкриття сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу  «Балківський плюс» разом із пунктом збору та охолодження молока на базі кооперативу, в якому взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олег Ніколенко. 

Для селян із сіл Балкове, Світле та ще шести населених пунктів Остриківської сільради, які виробляють молоко  в особистих господарствах, це непересічна подія. Адже кооператив планує обсяги заготівлі молока мінімум 1,5 тонн на день. На сьогодні 38 сімей - власників приватних сільських господарств уже стали членами кооперативу. Найближчим часом ще 57 сімей, що проживають у Балковому та навколишніх селах, планують приєднатися до їх числа. Поголів’я корів у зоні збору молока СОК «Балківський плюс» становить 111 голів.

Сировина  постачатиметься на завод «Данон Дніпро» у м. Херсон.  СОК «Балківський плюс» має можливість забезпечити достатні обсяги заготівлі молока, яке за показниками якості відповідає вимогам компанії «Данон».

У Токмацькому районі це вже другий молочарський кооператив, який бере участь у проекті «Розвиток молочарських кооперативів».  Перший - СОК «Жовтневе» - вже досяг досить значних результатів, заготовляючи 1,5–2 тонни молока на день.  

СОК «Балківський плюс» та СОК «Жовтневе» є учасниками третьої фази проекту «Розвиток молочарських кооперативів», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Добробут громад» у співпраці з компанією «Данон» за підтримки Данон Екосистем Фонду (Франція), Хейфер Інтернешенл (США) та Департаменту закордонних справ, торгівлі та розвитку/SOCODEVI (Канада) з місцевим партнером СКС Дніпропетровської області. На сьогодні обсяг уже здійснених інвестицій у СОК «Балківський плюс» становить 394 760 грн.

У рамках третьої фази проекту, який впроваджується в п’яти областях України і  триватиме з серпня 2013 року по липень 2016 року, планується створення сталої та конкурентоспроможної системи постачання молока власниками особистих селянських господарств, об’єднаними в СОК, а також перетворення перспективних  домогосподарств на міні-ферми сімейного типу, покращуючи професійні  знання, навички, ефективність та життєстійкість як сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, так і їх членів.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області