Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота мережі соціальних закладів має бути зорієнтована на людину - Андрій Гамов

2 серпня 2013 - 13:05

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов з робочою поїздкою відвідав Гуляйпільський район, де ознайомився з роботою ряду закладів, які надають соціальні послуги населенню. Представника обласної виконавчої влади супроводжував голова райдержадміністрації Олександр Гура.

Як пояснив Андрій Гамов, основна мета поїздки – ознайомитись з ходом реалізації соціальних ініціатив Президента в напрямку соціального захисту дітей, а особливо дітей-інвалідів.

У зв’язку з цим посадовець відвідав Залізничненську селищну раду, де поспілкувався з соціальними працівниками, які безпосередньо здійснюють супровід громадян, котрі опинилися в складних життєвих обставинах. Вони обговорили особливості та умови роботи,  окремо зупинилися на профілактичних заходах, які вживаються на території для попередження соціального сирітства дітей.

Крім того, заступник голови облдержадміністрації відвідав управління соціального захисту населення РДА, територіальний центр соціального обслуговування та районний центр зайнятості. Спілкуючись з працівниками установ, А. Гамов розставив основні акценти, на які вони мають орієнтуватися в роботі.

- Механізм роботи соціальних працівників та вся мережа соціальних закладів має бути зорієнтована на людину. Вкрай важливо відпрацювати дієвий механізм, який забезпечить надання повного комплексу соціальних послуг  населенню. Крім того, чи не найважливішими якостями наших працівників мають бути людяність та небайдужість до проблем інших, - підкреслив Андрій Гамов.

Також він відвідав відділення соціальної адаптації дітей-інвалідів КУ «Територіальний центр соціального обслуговування», який розташований у міському дошкільному закладі «Сонечко».

Наразі його відвідують 18 дітей віком від двох до 18 років, які мають важкі психофізичні вади. Соціальний супровід їх здійснює завідуюча відділенням Олена Каретник, яка провела посадовця кімнатами закладу, познайомила з вихованцями. Спеціалісти центру підбирають індивідуальні методи роботи з маленькими пацієнтами, заклад забезпечений сучасним медичним обладнанням  та спеціальними тренувальними апаратами.

На завершення робочої поїздки представник обласної виконавчої влади провів нараду з керівниками району та соціальних служб, на якій  обговорили питання реалізації соціальних ініціатив Президента України в районі.

- Поліпшення соціального клімату, утвердження ефективної системи соцзахисту населення, підвищення рівня державних соціальних стандартів – це основні завдання ініціатив Президента і орієнтир для подальшого руху країни, - резюмував заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області