Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлення фінансування дозволить максимально прискорити темпи будівництва Кушугумської поліклініки

2 серпня 2013 - 16:11

У  ході робочої поїздки по будівельних об’єктах міста та області голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко  відвідав Кушугумську поліклініку, яка зводиться для жителів Запорізького району.

Будівництво лікарні розпочалося в 2011 році. Згідно реформи медицини, ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, головний наголос в організації системи охорони здоров’я, особливо в сільських районах, ставиться на надання кваліфікованої та якісної первинної медичної допомоги. Тому в новій поліклініці Запорізького району планується організація сучасного консультативно-діагностичного центру. До його складу ввійде стаціонар, клініко-діагностична лабораторія, рентгенологічне, ультразвукове та ендоскопічне відділення. Також на базі поліклініки розташується підрозділ екстреної медичної допомоги, що дозволить налагодити якісну екстрену медичну допомогу мешканцям району.

Основні будівельні роботи на об’єкті здійснювалися в 2012 та в поточному роках. Наразі зведено будівлю поліклініки, прокладено основні комунікації, завершується встановлення вікон, проводяться роботи з утеплення стін та даху.

У липні цього року на будівництво поліклініки в Кушугумі з державного бюджету виділено ще 18,6 млн. грн. Як розповів перший заступник голови Запорізької райдержадміністрації Анатолій Шевчишин, детальний графік робіт, згідно з цим обсягом фінансування, вже розроблено, темпи робіт прискорюються. За словами представника  генпідрядника Андрія Білого, за умови стабільного фінансування на об’єкті будуть працювати до 200 будівельників.

Як зазначив голова облдержадміністрації, виділені кошти дозволять завершити основні будівельні роботи та роботи з благоустрою території.

- Переконаний, що в період, який залишився до кінця року, ми виконаємо програму мінімум. Ми зробимо все необхідне, щоб була можливість продовжувати роботи взимку. А якщо нам дозволить сила та наполегливість наших народних депутатів, то ми виб’ємо й ті 3 млн. грн., які необхідні, щоб повністю завершити об’єкт. Пусковим цей об’єкт буде в наступному році, - заявив голова облдержадміністрації.

Загальна кошторисна вартість проекту будівництва поліклініки в селищі Кушугум складає 56,3 млн грн. Зведення цієї сучасної поліклініки дозволить вирішити проблему надання якісної медичної допомоги 28 тис. жителів Запорізького району.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят