Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школи готують до початку навчального року

5 серпня 2013 - 13:05

Стан готовності закладів освіти до початку навчального процесу розглянули учасники наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

 Як повідомив директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Олександр Вєрозубов, поточні ремонти здійснені у 329 школах (91% до плану), а капітальні – у 48 закладах освіти (68%). До роботи в осінньо-зимовий період повністю готові 107 зі 156 котелень, ремонтні роботи тривають. Також у 38 закладах перевірено готовність систем опалення.

Коментуючи стан підготовки закладів освіти до навчального року, посадовець висловив зауваження щодо якості та темпів робіт, які виконуються у рамках «зелених» інвестицій відповідно до Кіотського протоколу. У школах, де триває заміна вікон та ремонт фасадів, замість повноцінних бригад працює по 3-4 робітника. Відтак існує ймовірність, що ремонтні роботи не будуть завершені до 1 вересня.

- З вашої доповіді зрозуміло, що час вживати термінові заходи. Всі запорізькі школи мають бути готові до навчального року вчасно, затримки недопустимі - наголосив Олександр Пеклушенко.

У зв’язку із цим очільник регіону доручив своїм заступникам до кінця тижня врегулювати порушене питання щодо термінів та якості освоєння «зелених» інвестицій, а також закріпити за кожною школою посадову особу, яка контролюватиме та відповідатиме за підготовку закладу до навчального року.

У ході наради була розглянута ситуація щодо утеплення шкільних туалетів. Наразі в 63 школах відсутні санвузли в приміщеннях. Найбільш гостро це питання постало в Оріхівському, Пологівському та Новомиколаївському районах. Разом з тим, як поінформував Олександр Вєрозубов, керівники райдержадміністрацій цих районів провели перемовини з місцевими підприємцями, які як спонсорську допомогу виділили кошти на будівництво теплих туалетів. За словами посадовця, керівники усіх районів області запевняють, що до 1 вересня це проблемне питання буде вирішеним - усі школи обладнають теплими санвузлами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market