Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Жодна копійка не повинна проходити повз бюджет. Заробив – сплати податки!»

8 серпня 2013 - 15:53

Олександр Пеклушенко: «Жодна копійка не повинна проходити повз бюджет. Заробив – сплати податки!»

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час засідання двадцять восьмої сесії обласної ради шостого скликання.

- Сьогодні ми підбиваємо підсумки першого півріччя, і чуємо тільки хороше. Але це неправильно, бо говорити тільки про позитивні моменти – це шлях в нікуди. Перше, про що варто сказати, – це недоцільне та неефективне використання бюджетних коштів окремими територіями. Ще на початку року з отриманих областю 45 млн. грн. 27 отримали кілька районів, зокрема, Якимівський, Приморський та Приазовський. Керівники цих районів не тільки не погодили з керівництвом області, які саме об’єкти фінансуватимуться за отримані кошти, а й навіть не спрямували їх на першочергові заходи, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами глави області, минулого року у Якимівському районі розпочався ремонт центральної районної лікарні. Однак, із 3,5 млн. грн., які отримав район, жодної копійки не спрямовано на цей медичний заклад.

- Не дивлячись на те, що загалом область має позитивні тенденції соціально-економічного розвитку, близько 40 тис. людей отримують зарплату, розмір якої менше мінімальної. Більшість таких випадків зафіксовано у Веселівському, Токмацькому та Великобілозерському районах. Ми окремо попрацюємо з керівниками цих територій і детально вивчимо ситуацію, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області звернув увагу на прояви тіньової економіки. У першу чергу, це стосується сфери торгівлі. Зокрема, Олександр Пеклушенко взяв для прикладу одну з сітьових торговельних мереж, яка у Запоріжжі нараховує п’ять триповерхових супермаркетів, місячний обіг яких складає 10-12 млн. грн.

- Обіг коштів цієї мережі – немаленький. Однак, офіційно працюють в ній лише три особи, а податки складають лише кілька тисяч гривень на місяць. Переконаний, що в районах, де знижуються обсяги надходження податків, діють саме такі тіньові схеми. Жодна копійка не повинна проходити повз бюджет. Заробив – сплати податки, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни