Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область за підсумками першого півріччя за обсягом ВВП посідає третє місце після Донецької та Дніпропетровської

8 серпня 2013 - 15:54

Запорізька область за підсумками першого півріччя за обсягом ВВП посідає третє місце після Донецької та Дніпропетровської

За підсумками першого півріччя фактичний збір платежів до Державного бюджету України від Запорізької області склав 2,2 млрд. грн., що на 72,4 млн. грн. або на 3,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У загальний фонд держбюджету надійшло 2,1 млрд. грн., що також на 3,4% більше відповідного показника в 2012 році.

Запорізька область за підсумками першого півріччя за обсягом ВВП посідає третє місце після Донецька та Дніпропетровська. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко під час засідання двадцять восьмої сесії обласної ради шостого скликання.

- Це дуже гарний показник, який демонструє, що ми серйозно працюємо в галузі промисловості. Питання, які вирішуються на «Запоріжсталі», «Мотор-Січі», «ЗАЗі» - все це дає результат. Також я особливо вдячний аграріям, які незважаючи на несприятливі, вкрай складні погодні умови зібрали понад два мільйони тонн зерна, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Разом з тим, глава області наголосив, що Токмацький, Якимівський та Веселівський райони втрачають темпи економічного розвитку. А відтак, існує необхідність разом з керівниками місцевої влади ґрунтовно проаналізувати причини падіння та подальші перспективи розвитку цих територій.

Також керівник області повідомив, що через проблеми зі здоров’ям голова Запорізької райдержадміністрації Олександр Полунін написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Зараз на цю посаду стажується депутат обласної ради Олексій Чухрай.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни