Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати облради просять Прем’єр-міністра України не скорочувати кількість заступників голови ОДА

9 серпня 2013 - 12:07

Депутати облради просять Прем’єр-міністра України не скорочувати кількість заступників голови ОДА

Під час засідання двадцять восьмої сесії обласної ради шостого скликання депутати ухвалили звернення до Прем`єр-міністра України Миколи Азарова щодо вирішення питання з врегулювання чисельності заступників голови обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2013 року «Про кількість посад заступників голів місцевих державних адміністрацій» встановлюється чисельність посад заступників голів місцевих державних адміністрацій. Для Запорізької обласної державної адміністрації встановлена чисельність посад заступників голови обласної державної адміністрації  - чотири одиниці, замість існуючої чисельності – шість.

У зверненні, зокрема, зазначається, що таке різке зменшення чисельності заступників голови облдержадміністрації значно збільшить навантаження зазначеної категорії керівників роботою щодо координації питань згідно з розподілом обов’язків, які за своїми напрямками будуть несумісними. Це, в свою чергу, призведе до зниження керованості суспільними процесами в області та погіршить умови виконання завдань з державного реформування, визначених актами Президента України.

Депутати наголошують, що вищезазначеною постановою КМУ Запорізька область фактично прирівняна до областей, які мають значно менші території, чисельність населення, промисловий, енергетичний, аграрний, інші комплекси національної економіки тощо.

«Нагальна потреба у збереженні існуючої оптимальної чисельності заступників голови Запорізької обласної державної адміністрації (6 посад) викликана необхідністю створення умов для подальшого ефективного розвитку економічного потенціалу та збереження статусу Запорізької області як промислового та енергетичного регіону», - зазначається в зверненні депутатів обласної ради.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України