Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «За перші п’ять місяців промисловими підприємствами області реалізовано продукції на 30,5 млрд. грн.»

9 серпня 2013 - 12:10

Віктор Ємельяненко: «За перші п’ять місяців промисловими підприємствами області реалізовано продукції на 30,5 млрд. грн.»

Індекс промислової продукції за січень-травень поточного року склав 97,8%. Зростання виробництва відбулося у машинобудуванні – на 12,7%, легкій промисловості – на 6,3%, виробництві коксу, продуктів нафтопереробки – на 3,8%, виробництві  та розподіленні електроенергії, газу та води – на  2,2 %.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, доповідаючи на засіданні сесії облради про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2013 рік за підсумками І півріччя.

- У першому півріччі поточного року на «Дніпроспецсталі» здійснено вихід на повну потужність ділянки з виробництва феромолібдену. На металургійному комбінаті «Запоріжсталь» у травні за участі Президента України введено в експлуатацію нову агломашину із високоефективною газоочисткою, у модернізацію якої підприємством вкладено 240 млн. грн. На «Запоріжвогнетриві» наприкінці травня було відкрито першу в Україні лінію з виробництва вогнетривких бетонів та сумішей, а на «ЗТМК» розпочато впровадження «Програми реконструкції з розширенням ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» на 2012-2017 роки». Загальний обсяг фінансування заходів програми - понад 661 млн. доларів, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За січень-травень 2013 року підприємствами промислового комплексу області реалізовано продукції на суму 30,5  млрд. грн., що складає 37,7% від прогнозованого рівня річної реалізації.

- Енергетичним комплексом області за перші п’ять місяців вироблено 22 млрд. кВт/год електроенергії, що на 2,8% більше, ніж за відповідний період 2012 року, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Зовнішньоторговельний оборот товарів за січень-травень поточного року склав 2,2 млрд. доларів. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами дорівнює 705 млн. доларів.

Обсяг роздрібного товарообороту підприємств, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, за січень-травень 2013 року склав 6,5 млрд. грн. Обсяг реалізованих послуг за січень-травень 2013 року склав 2,5 млрд. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України