Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Вілкул ознайомився з ходом реалізації масштабного екологічного проекту металургійного комбінату «Запоріжсталь»

9 серпня 2013 - 13:07

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул з робочою поїздкою відвідав Запоріжжя. Він ознайомився з будівництвом лінії соляно-кислотного травлення на металургійному комбінаті «Запоріжсталь», а також провів на об’єкті робочу нараду з питань залучення інвестицій у промислове будівництво.

У нараді взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, представники міської влади, керівництво заводу «Запоріжсталь».

Як розповів генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма, у будівництво нової лінії соляно-кислотного травлення планується інвестувати 730 млн. грн..

- Ви бачите масштаб будівництва нашого  об’єкту. Це 12 тис. кубічних метрів бетону, 4,5 тис. тон металоконструкцій, 60 км трубопроводів, 30 км кабельної продукції. Все це робиться для того, щоб комбінат на 80% скоротив шкідливі викиди у р. Дніпро. Якщо враховувати, що «Запоріжсталь» найкрупніше підприємство регіону, я вважаю, що ми в цілому по області отримаємо  зниження викидів у р. Дніпро на 25%, - підкреслив Ростислав Шурма.

Саме екологічний ефект реалізації цього проекту має найбільше значення для жителів Запорізької області – переконаний голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Цей проект може бути оцінений не лише мільйонами або мільярдами, головне - він має оцінюватися крізь екологічну призму. Зниження викидів у Дніпро складе 80%. Тому, саме за це я хочу подякувати керівництву компанії. Сьогодні «Запоріжсталь» ми асоціюємо з усім прогресивним та новим, зі словами екологія та соціальні проекти. Так тримати «Запоріжсталь», - наголосив очільник регіону.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, приклад «Запоріжсталі» є взірцем ефективних інвестицій у промислове будівництво, котрі працюють на громаду, на розвиток будівельної галузі, на підвищення конкурентоспроможності української промисловості.

- Це дуже серйозний екологічний проект. До того ж на будівництві об’єкту сьогодні задіяні 250 працівників, за кілька місяців буде залучено 500 будівельників. Загалом у масштабній реконструкції «Запоріжсталі» візьмуть участь десятки тисяч будівельників. Дуже важливо, що обладнання закуповується вітчизняне, металоконструкції - українські, метал - український, підрядники – місцеві, запорізькі. Це нові робочі місця та гідна заробітна плата.  А ми знаємо, що одне робоче місце у будівництві створює п’ять робочих місць у суміжних галузях, - зауважив Олександр Вілкул.

Також віце-прем’єр позитивно оцінив досвід співробітництва комбінату «Запоріжсталь» та міста Запоріжжя у реалізації проекту щодо використання вторинного тепла, яке виробляється на заводі.

- Це означає, що у комунального господарства з’являється додатковий ресурс, щоб проводити модернізацію, покращувати теплопостачання, оновлювати тепломережі. Це дуже великий синергетичний ефект. Співробітництво регіону та комбінату – це дуже важливо і в цьому успіх – у колективній соціальній відповідальності, - підкреслив Олександр Вілкул.

Завершити будівництво лінії соляно-кислотного травлення на комбінаті «Запоріжсталь» планують у 2014 році, значно раніше строків, визначених тристоронньою угодою між заводом, Урядом та обласною владою щодо реалізації екологічних заходів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни