Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безпеці праці на виробництві – посилену увагу

9 серпня 2013 - 13:26

Безпеці праці на виробництві – посилену увагу

Під час засідання двадцять восьмої сесії облради шостого скликання затверджено обласну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013-2017 роки, розробником якої є Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

За даними Територіального управління Держгірпромнагляду в Запорізькій області, торік на підприємствах регіону було травмовано 363 особи. Найбільше працівників постраждали на підприємствах машинобудування (26,7 %), соціально-культурної сфери та торгівлі (21,5 %), сільського господарства (14,9 %).

Згідно з проведеним аналізом, 78% нещасних випадків сталися через недоліки організаційного характеру - порушення трудової та виробничої дисципліни, а також вимог безпеки під час експлуатації устаткування, машин, механізмів тощо.

- Заходи програми спрямовані на формування сучасного безпечного виробничого середовища на підприємствах шляхом вдосконалення системи управління охороною праці на обласному й територіальному рівнях. Головними цілями обласної програми є мінімізація ризиків виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на виробництві. Для цього розроблено ряд конкретних завдань організаційного та матеріально-технічного характеру в сфері охорони праці та промислової безпеки, - пояснив заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Зокрема, передбачається започаткувати проведення аудиту охорони праці на виробництві, забезпечити дотримання суб’єктами господарювання нормативно-правових актів з охорони праці, налагодити дієвий контроль за охороною праці на всіх організаційних рівнях та забезпечити функціонування систем управління на кожному підприємстві. Також робота буде спрямована на розвиток системи медичного обслуговування працюючих у шкідливих і небезпечних умовах. На більш високий рівень буде виведена профілактика та реабілітації потерпілих.  

Крім того, заходи програми передбачають підвищення рівня культури безпеки праці, запобігання виникненню ризиків виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на виробництві, формування відповідального ставлення працівників до особистої безпеки та безпеки оточуючих.

Заходи програми фінансуватимуться за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, загальний обсяг – понад 2,7 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят