Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 1 вересня мають бути закінчені підготовчі роботи до зими у всіх навчальних закладах країни, до 1 жовтня – на всіх об’єктах – Олександр Вілкул

15 серпня 2013 - 16:09

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, який перебуває з робочою поїздкою в Запорізькій області, взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка пройшла під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

На порядок денний було винесено низку питань, зокрема, про хід підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону, розширення мережі закладів дошкільної освіти та підготовка загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року.

З першого питання Олександр Вілкул повідомив, що Уряд серйозно моніторить ситуацію щодо підвищення тарифів на комунальні послуги. Так, завдяки цій роботі підвищення тарифів скасовано вже в 20-ти населених пунктах країни.

- В Україні роботи з підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до нового опалювального сезону вже виконані на 75%. На сьогодні підготовлено 142 тисячі житлових будинків, що складає 69% від плану, 17 тисяч шкіл - 85% від плану, 12 тисяч дитячих садків - 85% від плану та 5,7 тисячі лікарень - 78% від плану. Для забезпечення стабільної подачі тепла в новому опалювальному сезоні в Україні триває модернізація обладнання в котельнях. Відповідно до графіку вже підготовлено 18 тисяч котелень, - повідомив Олександр Вілкул.

Урядовець наголосив, що до 1 вересня мають бути закінчені підготовчі роботи до зими у всіх навчальних закладах країни, до 1 жовтня – на всіх об’єктах. При цьому він підкреслив, що Уряд посилив контроль за підготовкою об’єктів ЖКГ до нового опалювального сезону: з цього року всі акти та паспорти готовності мають бути підписані Держенергонаглядом та Державною інспекцією з експлуатації електростанцій та мереж.

Щодо ситуації в регіоні Олександр Пеклушенко доповів, що підготовка до опалювального сезону триває за планом, немає жодних сумнівів, що розпочнеться вчасно та належним чином на всіх територіях області. 

Зі станом підготовки Запорізької області до початку опалювального сезону особисто ознайомився і Геннадій Темник.

-  Я провів конкретну роботу по Запорізькій області, і можу сказати, що всі підготовчі роботи тривають згідно з планом, якість їх виконання задовільна. Також я оглянув об’єкти, де впроваджуються енергозберігаючі технології, і залишився задоволений побаченим, - зазначив Міністр.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області