Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємствам та організаціям інвалідів – пільгове оподаткування

15 серпня 2013 - 16:16

Відбулося перше засідання регіональної комісії з питань діяльності громадських організацій інвалідів у Запорізькій області, яке провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Серед основних завдань діяльності регіональної комісії - визначення доцільності та права користуватись державною допомогою у вигляді пільг з оподаткування підприємствам та громадським організаціям інвалідів.

До комісії звернулося шість підприємств, які претендують на пільгове оподаткування у зв’язку із тим, що у них працюють люди з обмеженими можливостями.

Одним з перших, члени комісії розглянули ситуацію на виробничому підприємстві «Неон» Українського товариства глухих, де наразі працює 105 інвалідів. Розмір середньомісячної заробітної плати цих працівників – 1196 гривень. Підприємство вже багато років працює стабільно, є прибутковим, валовий дохід за 2012 рік перевищує 11 млн. грн. Враховуючи те, що його прибуток перевищує 8400 розмірів мінімальної заробітної плати – остаточне рішення про надання пільг прийматиме комісія при Міністерстві соціальної політики України. Члени регіональної комісії підготують рекомендації щодо надання пільг підприємству.

Коментуючи діяльність ЗВП «Неон», Андрій Гамов відзначив, що протягом року з підприємства було звільнено 70 працівників. Як пояснив керівник підприємства, це відбулося через суттєве зменшення замовлень, відтак були звільнені пенсіонери.

- Всі підприємства, на яких працюють люди з обмеженими можливостями повинні працювати стабільно. Будемо докладати максимум зусиль, щоб створити для них комфортні умови праці, - наголосив Андрій Гамов.

Щодо ситуації по інших підприємствах - Бердянський УВП УТОС, «Етно-арт  студія «Людмила», «Нова-пресс», «Злагода» та «Бердянська трикотажка», було ухвалене позитивне рішення щодо надання пільг з оподаткування.

Серед зауважень, які отримали керівники всіх підприємств – низький рівень заробітної плати інвалідів, який коливається від 780 до 1300 гривень на місяць.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області