Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олег Ніколенко: «Продовольча безпека області – гарантована»

20 серпня 2013 - 12:58

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко провів брифінг на тему: «Забезпечення продовольчої безпеки Запорізької області». Цій темі, а також захисту інтересів виробників сільськогосподарської продукції приділяє значну увагу Президент України Віктор Янукович.

За словами посадовця завершено перший етап у цій важливій роботі – зібрані ранні зернові культури.

- Результати збиральної кампанії втішають – ми отримали понад два мільйони тонн зерна, з якого 83% продовольчого. Для порівняння торік цей показник складав всього 32%. Суттєво збільшено вал-зерна та врожайність, - конкретизував посадовець.

При цьому, річна потребі регіону в продовольчому зерні складає 232,1 тис. тонн. Також за рахунок власного виробництва область буде забезпечена соняшниковою олією, яйцями, овочами та картоплею.

Наразі розпочато формування тримісячного регіонального запасу продовольчої пшениці, який становить 63 тис. тонн. Станом на 19.08.2013 заготовлено 66,5% до завдання.

Для безперебійного забезпечення запоріжців хлібом парцює регіональна програма «Мала пекарня» на 2013 - 2016 роки. Програма передбачає часткову компенсацію (50% вартості) обладнання вітчизняного або іноземного виробництва для подальшого використання у виробництві борошна та хліба.

Як пояснив представник обласної виконавчої влади, реалізація цієї програми дозволить взимку забезпечити хлібом найвіддаленіші населені пункти регіону.

Серед заходів, які вживає керівництво області для забезпечення продовольчої безпеки – проведення ярмарок продукції сільгоспвиробників. З початку року в містах та районах області відбулося 1518 ярмарок, на яких реалізовано 6,5 тис. тонн продовольчої продукції на суму 51,5 млн. грн.

- Дефіциту або ажіотажу на продукти харчування в області немає, а обсяги зібраного врожаю дають можливість з упевненістю стверджувати, що продовольча безпека області й надалі буде підконтрольна, - резюмував Олег Ніколенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя