Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В галузях рослинництва та тваринництва – позитивні зрушення

20 серпня 2013 - 13:40

В галузях рослинництва та тваринництва – позитивні зрушення

Про ситуацію в агропромисловому комплексі під час брифінгу журналістів поінформував заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко.

За словами посадовця, у поточному році галузь тваринництва працює з позитивним результатом. Протягом першого півріччя збільшено виробництво молока – на 103,8%, яєць – на 101,3% та вовни – на 109,6%. Крім того, на 17,2 тис. голів або 114% збільшено поголів'я великої рогатої худоби, поголів'я овець (на 15,8 тис. голів або 127%) та свиней (на 3,9 тис. голів або  101%). У той же час поголів'я птиці залишилося на рівні минулого року і становить 6,3 млн. голів.

Потужною підтримкою для підприємств регіону є Державна програма підтримки галузі тваринництва та Програма розвитку сільських господарств Запорізької області. Крім того, продовжуються виплати (по 5 тис. грн.) з обласного бюджету сільськогосподарським підприємствам за приріст поголів'я корів.

Щодо ситуації в рослинництві заступник голови ОДА Олег Ніколенко зауважив, що майже половина агропідприємств регіону працює в зоні ризикованого землеробства. Така ситуація пов’язана із спекотною погодою та відсутністю зрошувальних мереж. З 200 тис. га. поливних полів реальне зрошення мають тільки 50 тис. га.

- Головне завдання для нас – зберегти вологу в ґрунті. Відшукуємо нові технології та техніку, залучаємо науковців, - повідомив посадовець та додав, що несприятливі погодні умови не завадили запорізьким аграріям зібрати рекордні врожаї.

Так, все більше сільськогосподарських підприємств, здатні забезпечити високий рівень врожайності зернових культур - від 40 до 50 ц./га. У поточному  році такі показники отримали на полях 21 господарства.

Найкращі результати мають Пологівський, Гуляйпільський, Новомиколаївський,  Оріхівський, Велико-Білозерський, Куйбишевському та Бердянський райони.

Під урожай 2014 планується посіяти озимих колосових всього 590,96 тис.га, в т.ч. - на зерно – 590 тис. га., з них: озимої пшениці - 532,5 тис. га., озимого жита - 1,41тис. га., озимого ячменю - 56 тис.га.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова