Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На об’єкті «Обласний центр екстреної медичної допомоги» розпочалися будівельні роботи

20 серпня 2013 - 15:59

Проект щодо створення у Запорізькій області сучасного «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» увійшов в активну стадію реалізації. На об’єкті, котрий знаходиться за адресою вул. Артема, 54, розпочалися будівельні роботи.

Сьогодні робочу нараду у майбутньому регіональному «Центрі екстреної медичної допомоги» провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Очільник регіону ознайомився зі складеним графіком робіт та деталями реалізації проекту як на будівельний, так і на організаційній стадіях.

Будівельна стадія реалізації проекту передбачає підготовку приміщення для розміщення диспетчерської служби, організацію робочих місць операторів, створення необхідних умов для роботи складної комп’ютерної техніки, налагодження надійних комунікаційних мереж. Наступним етапом реалізації проекту стане монтаж та налагодження обладнання серверного та телекомунікаційного обладнання, навчання майбутніх працівників Центру.

Як зазначив під час наради начальник управління комунального будівництва облдержадміністрації Сергій Кузнєцов, завершити будівельні роботи підрядники планують вже до кінця поточного року.

- З підрядною організацією ми вже опрацювали та проаналізували графік робіт та вийшли на строк їх реалізації – півроку. Серпень-вересень – це демонтажні роботи, зовнішні комунікації, підготовка до фасадних робіт, - розповів Сергій Кузнєцов.

В першу чергу необхідно завершити роботи, котрі дозволять продовжити реконструкцію всередині помешкання – підкреслив голова облдержадміністрації.

- Детально проаналізуйте, що можна зробити в теплу пору. Це опалення, вода, каналізація, заміна вікон, благоустрій території, - наголосив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника директора «Обласного центру екстреної медичної допомоги» Станіслава Конакова, ще декілька тижнів забере навчання працівників роботі з програмним забезпеченням та обладнанням, котре надійде в рамках національного проекту «Вчасна допомога».

Реалізація такого складного проекту у стислі терміни стала можливою завдяки підтримці стратегічного власника комбінату «Запоріжсталь» Рината Ахметова. На створення Центру МК «Запоріжсталь» виділяє 12 млн. грн.

Створення сучасного «Обласного центру екстреної медичної допомоги» в рамках реалізації реформ, ініційованих Президентом України, - це ефективний інструмент у модернізації усієї медичної галузі – переконаний голова облдержадміністрації.

-  Це не просто диспетчерський пункт, це справжній центр управління системою невідкладної медичної допомоги. Це і менеджерська складова, і аналітика, і, головне, - це результат: медична послуга, зокрема, надання екстреної медичної допомоги, стане краще,  якісніше та доступніше, - зауважив Олександр Пеклушенко.

До того ж очільник регіону підкреслив, що відремонтована будівля центру стане окрасою Запоріжжя, не лише завдяки змісту, але й завдяки формі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області