Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Федір Конюхов – легенда із запорізьким «корінням»

21 серпня 2013 - 15:27

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з всесвітньо відомим мандрівником Федором Конюховим, який перед черговою подорожжю відвідує Батьківщину.

Під час розмови з очільником регіону наш відомий земляк розповів, що планує встановити новий світовий рекорд – пройти на весловій шлюпці від Чілі до Австралії. У цю поїздку він вирушить наприкінці осені, а з вересня почне тренування. Мандрівка триватиме понад 200 діб без виходу на сушу. За цей час Федір Конюхов планує подолати Тихим океаном близько 15 тисяч кілометрів. Слід зазначити, що іноземці зробили вже дев’ять безуспішних спроб, щоб пройти цей маршрут.

- Під час перебування на Батьківщині хочу набратися духовної сили, аби морально витримати цей перехід, адже найскладніше буде пережити самотність, не зупинитись на півшляху до перемоги, - поділився Федір Конюхов.

Олександр Пеклушенко поцікавився технічними складовими майбутньої мандрівки – яка вага шлюпки, чи є телефонний зв'язок, як харчуватиметься наш земляк чи є проблемні питання, вирішенню яких необхідно посприяти.

Керівник області відзначив, що запоріжці неприпустимо неуважні до досягнень відомого мандрівника.

- Ви людина-легенда Запорізького краю. Впевнений, що встояти в найскладніших ситуаціях вам допомагала віра та запорізьке «коріння». Ми пишаємося вами і це не просто слова. Ми зробимо все можливе для того, щоб запоріжці краще знали про ваші успіхи та світові рекорди, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У цьому контексті очільник регіону повідомив, що дасть доручення підготувати до публікації видання, в яке увійдуть основні віхи життя відомого земляка. Також Олександр Пеклушенко підтримав ідею Федора Конюхова зробити будинок-музей у хатині його матері, яка розташована у с. Чкалове Приазовського району.

На завершення зустрічі глава області вручив мандрівнику прапори України та Запорізького краю, які будуть встановлені під час морського переходу на човні мандрівника.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів