Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готується до прийняття на баланс доріг загального користування

27 серпня 2013 - 14:22

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулася під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

На порядок денний було винесено питання  стану реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування.

- Відповідно до завдань, поставлених перед нами Президентом України Віктором Януковичем, головне, що ми повинні зробити – створити нову систему державного управління автодорогами загального користування. З цією метою дороги місцевого значення будуть передані на баланс обласної виконавчої влади. Одне з головних питань у цьому процесі – внести зміни до Бюджетного кодексу, щоб регіонам виділялися кошти на утримання та обслуговування доріг, - повідомив Олександр Вілкул.

Урядовець підкреслив, що керівники регіонів краще знають, які дороги треба ремонтувати першочергово, тому це питання вирішуватиметься на місцях.

- Більшість облдержадміністрацій уже погодили з центральними органами влади перелік доріг, які переходять на баланс територій. Не погоджено наразі в автономній республіці Крим, у Черкаській та Івано-Франківській областях. Тепер на всіх територіях створюються комісії з передачі автодоріг новим балансоутримувачам, - повідомив Олександр Вілкул.

За словами Віце-прем’єр-міністра, загалом облдержадміністраціям буде передано 117 тис. км доріг місцевого значення, на їх утримання будуть виділятися державні субвенції.

За підсумками всеукраїнської селекторної наради Віктор Ємельяненко провів обласну нараду з керівниками всіх задіяних служб та підрозділів облдержадміністрації. Посадовець зазначив, що області буде передано 5,1 тис. км доріг.

- Ми повинні чітко проаналізувати ситуацію, виявити всі спірні та проблемні моменти, проаналізувати їх та напрацювати алгоритм роботи. Крім того, необхідно створити роботу групу, яка буде займатися цим питанням, - підсумував Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області