Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячі садки відновлюють роботу та відкривають додаткові групи

28 серпня 2013 - 10:40

Дитячі садки відновлюють роботу  та відкривають додаткові групи

Стан розвитку дошкільної освіти в регіоні розглянули учасники засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації. На важливості розв‘язання проблем цієї базової ланки освіти наголосив Президент України в нових соціальних ініціативах 2013 року.

У зв’язку з цим серед пріоритетних завдань залишається  відновлення роботи закритих раніше дошкільних навчальних закладів, розширення їх мережі, стовідсоткове охоплення обов‘язковою дошкільною освітою дітей, а також удосконалення мережі навчально-виховних комплексів у складі ЗНЗ-ДНЗ.

Про результати проведеної роботи та подальші плани діяльності доповів директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Олександр Вєрозубов.

Так, в області функціонують 502 дошкільних навчальних закладів проти 496, які працювали торік. У результаті реорганізації шкіл з дошкільною ланкою та оптимізації їх роботи вдалося відкрити 300 додаткових місць для дітей.

До кінця року відновлять роботу ДНЗ № 26 на 240 місць у м. Мелітополі, ДНЗ № 285 на 260 місць у м. Запоріжжі. Також буде завершено капітальний ремонт ДНЗ № 186 у Орджонікідзевському районі обласного центру.

Крім того, ведеться робота щодо відновлення 29 додаткових груп у функціонуючих закладах Василівського, Веселівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Запорізького та Мелітопольського районів.

Наразі охоплення дітей 3-5 – річного віку дошкільною освітою становить 91%. Відсутні проблеми в цьому питанні в Пологівському та Приморському  районах, які досягли 100-відсоткового  охоплення. Вище середньообласного цей показник у Енергодарі (96%), Мелітополі (95%), Запоріжжі (89%).

Найгірша ситуація склалася в Новомиколаївському (45%), Василівському (68%), Великобілозерському (72%) районах. Як наголосив директор Депаратменту, керівники місцевої влади та освітяни на цих територіях мають об’єднати зусилля та стабілізувати ситуацію в галузі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області