Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спірними питаннями використання сільськогосподарських земель на територіях займеться спеціальна комісія

28 серпня 2013 - 14:04

Спірними питаннями  використання сільськогосподарських земель на територіях займеться спеціальна комісія

В обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань розв’язання конфліктних ситуацій у сфері використання сільськогосподарських земель та захисту права власності на землю, яка була створена розпорядженням голови ОДА № 339 від 17.07.2013 року. Засідання провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко за участю заступника голови ОДА (стажування) Олега Ніколенка.

Як пояснив Віктор Ємельяненко, діяльність членів робочої групи має бути зосереджена на збереженні стабільної соціальної ситуації в області.

- Наше завдання – врегулювати спірні питання та не допустити конфліктів. У цій роботі наші рішення мають бути адекватні та виважені. Всі факти будемо ретельно перевіряти та, по можливості, сприяти їх оперативному вирішенню, - підкреслив посадовець.

З поточною ситуацією у сфері використання земель сільськогосподарського призначення присутніх ознайомив заступник голови ОДА (стажування) Олег Ніколенко.

За його словами, з початку року до Департаменту агропромислового розвитку ОДА надійшло 75 звернень громадян, у яких порушувались питання використання земель сільськогосподарського призначення.

Серед основних проблем - незаконне, на думку заявників, користування земельними паями; порушення земельного законодавства при розпаюванні земель колишніх КСП та прав спадкоємців майнових паїв; невиплата орендарями орендної плати та незгода з її розміром; незаконна приватизація земель тощо.

Найгірша ситуація  - у Вільнянському, Веселівському та Бердянському районах. При цьому, на переконання Олега Ніколенка, комісія має розпочати роботу з розгляду ситуації саме у Вільнянському районі.

- На цій території є населені пункти, де землекористувачі не сплачують орендну плату протягом чотирьох – п’яти років. У такій ситуації соціальної напруги не уникнути. Тож маємо докласти всіх зусиль, щоб урегулювати питання мирним шляхом, - зазначив О. Ніколенко.

Вже наступного тижня вирішено провести виїзну нараду у Вільнянській райдержадміністрації, на яку будуть запрошені орендодавці, землекористувачі, представники місцевої влади та управління Держкомзему.

- Головний показник, за яким люди оцінюють нашу роботу – результат. Важливо не просто обговорити проблеми, а знайти шляхи їх розв’язання, після чого простежити хід їх виконання. Сподіваюсь, усі розуміють не тільки ступінь відповідальності, але й свої функції у цій роботі, - підбив риску Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області