Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціально відповідальному бізнесу – підтримку влади

28 серпня 2013 - 15:12

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко доручив підпорядкованим підрозділам надавати всебічну підтримку соціально відповідальному бізнесу, який сприяє розвитку сільських територій. З метою налагодження співпраці з одним із найбільш успішних підприємств області представники обласної влади та керівництво Запорізького району відвідали приватне підприємство «ЕЛТІЗ» у с.Лукашеве.

Наразі «ЕЛТІЗ» посідає провідне місце серед виробників сухих трансформаторів і реакторів в Україні, СНД та  інших країнах. Як повідомив директор підприємства Сергій Арфаницький, воно було створене в 2001 році, і нині є одним з провідних українських заводів, які виробляють сухі трансформатори, електричні реактори та дроселі.

Серед партнерів підприємства – потужні енергетичні, металургійні, видобувні, машинобудівні виробництва України, СНД та інших країн. Підприємство неодноразово нагороджено дипломами спеціалізованих виставок, є переможцем обласного конкурсу «Могутність краю» в номінації «Експортер року». Крім того, «ЕЛТІЗ» є переможцем Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» в 2011 та 2012 роках.

- І обласна влада, і влада на місцях працюють у напрямку створення умов для стабільного розвитку територій, економіки області та країни. Тому для нас особливо важливо підтримувати малий та середній бізнес, надавати йому всебічну підтримку. З метою спрощення роботи підприємств у п’яти містах регіону вже відкрито центри адміністративних послуг, а невдовзі вони з’являться у всіх районах області. У нас діє обласна програма підтримки бізнесу, і ми хотіли би бачити «ЕЛТІЗ» серед її учасників, - зазначила заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Вікторія Самусь.

За словами голови Запорізької райдержадміністрації (стажист) Олексія Чухрая, «ЕЛТІЗ» - це справжня перлина району.

- Це підприємство – зразкове. Тут створено комфортні умови для роботи та відпочинку людей, працівники отримують досить високу заробітну плату. Вкрай важливо, що перевага при прийнятті на роботу надається місцевим жителям, хоча із Запоріжжя сюди ходить робочий автобус. Наразі на «ЕЛТІЗі» працюють жителі 15 населених пунктів району, з них дуже багато молоді, - повідомив Олексій Чухрай.

За словами Сергія Арфаницького, значну частину податку на прибуток підприємство сплачує достроково, податок на додану вартість повертається автоматично. Сплата всіх податків та зборів здійснюється підприємством повністю та своєчасно, ніяких зауважень з боку податкових органів підприємство не має.

- Розвиток нашого підприємства здійснюється виключно за кошти від реалізації продукції «ЕЛТІЗа», немає необхідності в кредитуванні. Протягом минулого року було створено 12 робочих місць, середня зарплата підвищилась більше ніж на 10%. На сьогодні вона перевищує середню зарплату по Україні  на 12%. Наприклад, новий робітник, який тільки працевлаштувався, одразу отримує зарплатню в розмірі 2,3 тис. грн.,   яка поступово зростає. У середньому ми збільшуємо зарплату раз у квартал, - повідомив керівник підприємства Сергій Арфаницький.

ПП «ЕЛТІЗ» активно займається благодійною діяльністю, зокрема, на його рахунку – відновлення твердого покриття дороги у с.Лукашеве, надання допомоги для відновлення та поточного ремонту Свято-Успенського храму в с.Лукашеве. Крім того, керівництво підприємства інвестує в молоде покоління: на початку навчального року в сільській школі буде проведено Інтернет, а в комп’ютерному класі буде встановлено кондиціонер.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями