Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

По-святковому ярмаркувала вся область

28 серпня 2013 - 15:37

По-святковому ярмаркувала вся область

У всіх містах та районах області з нагоди відзначення Дня незалежності України пройшли святкові ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції. Переробні і сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства і приватні підприємці представили широкий асортимент власної продукції за цінами виробника.

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, загалом у області було проведено 145 передсвяткових та святкових ярмарків, на яких реалізовано 695 тонн продукції на суму 4610 тис. грн. Особливо великим попитом користувалися овочі і фрукти, низькі ціни на які приємно вражали. Наприклад, в Якимівському районі вони були нижчі від ринкових на 30 – 40%.

Як повідомляють з місць, за ярмарковими прилавками шикувалися чималі черги, а особливо дешеву продукцію люди брали мішками і ящиками.

- Кількарічний досвід проведення в області сільськогосподарських ярмарків свідчить про їх ефективність, яка виражається у насиченні ринку  і суттєвому впливі на стабілізацію цін на основні продукти харчування. Нині Президент України ставить перед нами завдання забезпечити продовольчу безпеку населення. Такі ярмарки, які є результатом співпраці та взаємодії влади з місцевими товаровиробниками, є однією з успішних форм виконання цього завдання. Тож ми продовжуватимемо і розвиватимемо цю традицію, - прокоментував підсумки ярмаркування перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

На відміну від традиційних  щотижневих ярмарків ці відрізнялися святковим характером та численними видовищними заходами. На більшості територій реалізацію продукції поєднали з театралізованими презентаціями досягнень цілих населених пунктів і окремих підприємств, проводилися майстер-класи народних ремесел і конкурси на краще приготування страв, театралізовані постановки та ігри для дітей тощо.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області