Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Мала академія наук України на Міжнародній конференції молодих учених «ICYS–2013» в Індонезії

2 вересня 2013 - 10:58

Мала академія наук України на Міжнародній конференції молодих учених «ICYS–2013» в Індонезії

Юні науковці Малої академії наук України взяли участь у ювілейній ХХ Міжнародній конференції молодих учених «ICYS–2013», яка проходила в Індонезії на острові Балі. «ICYS» - це індивідуальні змагання з фізики, математики, інформатики та екології для учнів 14–18 років. Поїздку юних дослідників з України до Індонезії ініціювали Національний центр «Мала академія наук України» та Інститут обдарованої дитини Академії педагогічний наук України.

Учасниками цьогорічного конкурсу загалом стали понад двісті дітей з 23 країн світу. Команди представили Білорусія, Бразилія, Велика Британія, Китай, Хорватія, Чехія, Грузія, Німеччина, Угорщина, Індонезія, Іран, Корея, Малайзія, Нідерланди, Польща, Румунія, Росія, Сербія, Тайвань, Таїланд, Туреччина, Сінгапур та Україна.

Нашу країну представляли шість учнів – лауреатів і переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук, активних учасників інших заходів МАН. Півроку під керівництвом досвідчених фахівців вони тренувалися захищати свої науково-дослідницькі роботи англійською мовою, відпрацьовували техніку ораторської майстерності, вивчали принципи ведення ефективної наукової дискусії, брали участь у психологічних тренінгах.

За результатами національного етапу «ICYS-Україна», до національної команди юних науковців від Запорізької області увійшли: 

Нежура Владислав Юрійович, учень 11 класу Запорізького технічного ліцею; тема роботи: «Поліноміальні інваріанти теорії вузлів» (керівники Добровольська Ірина Володимирівна, Білоус Світлана Юріївна);

Літкін Ілля Юрійович, учень 11 класу Запорізького технічного ліцею; тема роботи: «Детектор тріщин» (керівник Білоус Світлана Юріївна).

Виступ команди України на ICYS-2013 можна вважати успішним – адже з жоден з шести її учасників не залишився без почесної відзнаки. І. Літкін отримав бронзову медаль у своїй номінації, В.Нежура отримав диплом за кращий стендовий (постерний) захист з математики, І. Літкін – додатково спеціальний приз конкурсу за створену ним комп’ютерну програму.

Екскурсійна програма конкурсу ICYS-2013, напевно залишиться в пам’яті учасників на все життя. Вони ходили босоніж по вогнищу, знайомилися з життям тварин на черепаховій фермі, плавали в океані, літали на парапланах, долали гірські річки на гумових човнах… Але такого щирого спілкування, такої кількості нових друзів наші учасники конкурсу навряд чи знайшли де-небудь, якби не ICYS.

ВІТАЄМО КОМАНДУ УКРАЇНИ З УСПІХОМ!

НАСТУПНОГО РОКУ ICYS-2014 ВІБУДЕТЬСЯ В УКРАЇНІ - В ХАРКОВІ.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області