Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовка до опалювального сезону – на завершальному етапі

2 вересня 2013 - 15:09

Підготовка до опалювального сезону – на завершальному етапі

В Одесі відбулося виїзне засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Від Запорізької області в заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко.

- Житлово-комунальне господарство – найбільш проблемна галузь. Для її модернізації необхідні інвестиції та час. Ми об’єктивно розуміємо, яка складна ситуація в галузі. Тому зосереджуємося на найбільш проблемних питаннях. Уряд жорстко контролює виконання регіонами завдань із своєчасної підготовки до нового опалювального сезону», - зазначив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Станом на 30 серпня стан підготовки об’єктів ЖКГ до зими становить 87%. Зокрема, на 88% завершена підготовка котелень (21,6 тис. із 24,5 тис.). На 86% завершено комплекс ремонтних робіт на об’єктах водопостачання та водовідведення.

На сьогодні, за інформацією місцевих органів влади, вже готові до опалювального сезону 84% житлових будинків (171,5 тис. із 205 тис. будинків). Проте  наразі отримали паспорти готовності лише 73% будинків (150 тисяч). Віце-прем’єр-міністр зазначив, що тільки за наявності підписаних відповідними інспекціями паспортів готовності будинок вважається готовим до зими. До 1 жовтня всі житлові будинки в Україні мають отримати паспорти готовності.

Високопосадовець поставив перед керівниками районів низку завдань, зокрема, Запорізькій області доручено активізувати ремонт каналізаційних насосних станцій (виконано на 74,3%).

За словами Олександра Вілкула, Уряд поставив перед регіонами завдання забезпечити умови для реалізації спільних з міжнародними фінансовими інституціями проектів, спрямованих на модернізацію ЖКГ та впровадження енергозберігаючих технологій. А також активізувати міжрегіональне співробітництво та обмін досвідом як усередині України, так і з регіонами Європи та світу.

- В області триває активна підготовка до опалювального сезону, і за темпами виконання робіт ми одні з перших в Україні. Але нам необхідно пришвидшити ремонт каналізаційних насосних станцій та посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо розрахунків за спожитий природний газ, - повідомив Олег Ніколенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят