Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграріїв спонукають до науково рекомендованих сівозмін

2 вересня 2013 - 15:40

Аграрії спонукають до науково рекомендованих сівозмін

У Приморському районі відбулася виїзна семінар-нарада з питань особливостей підготовки та проведення сівби озимих культур під урожай 2014 року, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Олег Ніколенко.

Учасниками семінар-наради стали представники управлінь АПР райдержадміністрацій, державної фітосанітарної інспекції та інспекції сільського господарства, керівники аграрних господарств, банківських установ, науковці.

Розглядаючи питання щодо проведення комплексу осінньо-польових робіт, Олег Ніколенко зупинився на необхідності дотримання аграріями науково рекомендованих сівозмін.

- Важливо не допустити зменшення площ посіву озимих зернових. У структурі посіву вони повинні займати не менше  40%, - зазначив посадовець.

При цьому О. Ніколенко відзначив, що є ряд територій, які не дотримуються  цих рекомендацій. Зокрема, в Мелітопольському районі озимі зернові складають 36% площі, Михайлівському – 36,3%, Якимівському – 38,5%.

Також представник обласної виконавчої влади звернув увагу присутніх на необхідності дотримання технологій сівби та догляду за посівами.

Наразі понад 80% посівних площ підготовлені до сівби. Забезпеченість сільгосппідприємств мінеральними добривами складає  понад 50%. Низький рівень забезпечення добривами спостерігається на підприємствах Веселівського, Михайлівського, Розівського та Новомиколаївського районів. Тож Олег Ніколенко наголосив, що керівники районів мають взяти на особистий контроль це питання.

У поточному році запорізьким аграріям належить посіяти озимих зернових та технічних культур на площі 625 тис. га. Зокрема, озимим ріпаком уже засіяно понад 2 тис. га. (6 % від запланованого). Аграріями використовується тільки кондиційне насіння високих репродукцій.

У ході наради науковці представили сучасні здобутки у сфері  селекції та насінництва сільськогосподарських культур.  Успішні господарства у свою чергу поділилися напрацюваннями та досвідом роботи.

Найближчим часом у всіх районах області будуть проведені аналогічні наради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді