Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави закликав парламент підтримати урядову програму активізації економіки

3 вересня 2013 - 12:37

Глава держави закликав парламент підтримати урядову програму активізації економіки

Президент України Віктор Янукович взяв   участь у відкритті третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання.

«Розпочинається новий політичний сезон, і я маю надію, що друге півріччя 2013 року стане часом політичного порозуміння, взаємодії, плідних та своєчасних рішень», - сказав Глава держави під час виступу  в парламенті.

За його словами, головними завданнями є питання євроінтеграційного напрямку та прискорення реалізації програми реформ.

Президент України Віктор Янукович висловив сподівання на підтримку Верховною Радою програми активізації економіки, підготовленої Урядом.

«Кабінет Міністрів України підготував програму активізації економіки, реалізація якої потребує спільної роботи з Верховною Радою, і я сподіваюсь на відповідну підтримку парламенту», - сказав Віктор Янукович.

Він наголосив, що важливим стратегічним завданням, яке потребує спільної роботи влади й опозиції, є реалізація модернізаційної стратегії, прискорення економічних та соціальних реформ.

«Так, у нас є певні економічні здобутки. Передовсім, ми суттєво знизили рівень інфляції. З початку року ціни зросли лише на 0,1%, а за минулий рік впали на 0,2%. Протягом останніх трьох років зарплати зросли в середньому майже на 60%, а пенсії - більш ніж на 40%», - сказав Президент. Він додав, що збільшилась довіра до національної валюти та української банківської системи - з початку цього року гривневі депозити населення зросли на чверть.

Водночас, за словами Глави держави, в українській економіці є проблеми, над якими потрібно спільно працювати.

«Основні джерела проблем - перш за все, продовження світової економічної кризи, відповідний стан товарних ринків та надвисока ціна на імпортний газ, що ми маємо внаслідок контракту, укладеного у 2009 році», - сказав Віктор Янукович.

Серед таких проблем - падіння промислового виробництва і, відповідно, зниження темпів зростання ВВП та незавершеність реформ у соціальній політиці.

Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності підвищення якості ролі держави в управлінні економічними процесами.

«Хочу особливо наголосити: завдання уряду в ринковій економіці не вичерпуються лише збиранням податків і перерозподілом коштів. Потрібно вибудовувати умови для розвитку бізнесу, сприятливий інвестиційний клімат, упроваджувати фінансові інструменти зростання», - сказав Віктор Янукович, додавши, що ці дії мають реалізовуватися й на регіональному рівні.

Президент також закликав парламент та уряд реалізувати стратегію імпортозаміщення, допомагати українським експортерам виходити на нові ринки. «Закликаю Верховну Раду та Уряд реалізувати стратегію імпортозаміщення. І акцент тут треба робити не на підвищенні митних ставок, а на посиленні стимулів для національного виробника», - сказав він.

Глава держави також доручив Уряду розширити складову стратегічного планування в економіці задля передбачення економічних загроз та завчасної підготовки до їх нейтралізації.



За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку