Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Європейські інвестиційні проекти – фактор розвитку регіональної економіки

4 вересня 2013 - 14:35

Європейські інвестиційні проекти – фактор розвитку регіональної економіки

У регіоні є чимало прикладів інвестування  великих підприємств з іноземним капіталом з країн ЄС. Серед найбільш потужних - ВАТ «Пиво- безалкогольний комбінат «Славутич» (інвестор швецька компанія «Carlsberg Group») , ЗАТ «Запоріжкран» (інвестор фінська компанія «Konecranes»), ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат» (при пайовій участі словацької фірми «Мінерфін»), ВАТ «Запорізький завод напівпровідників» (інвестор австрійська компанія «Activ Solar»).

Про це повідомив під час брифінгу, присвяченому питанню європейської інтеграції, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Вадим Міщанин

Серед успішних інвестиційних проектів, що реалізуються в області, слід виділити такі: будівництво парку вітрових електростанцій  французької «Компані Насьйональ дю Рон» потужністю 100 МВт; збір та утилізація біогазу на полігонах твердих побутових відходів Бердянська , Енергодара та Мелітополя для подальшого виробництва електроенергії (інвестор Група іспанських компаній «HERA»); будівництво сонячної електростанції в м. Приморськ потужністю 10 МВт німецькою компанією ТОВ «Менеджес Україна»; проект ПрАТ «ЗЕРЗ» з організації складального виробництва двосистемних пасажирських електровозів спільно з компанією «SKODA TT» (Чеська Республіка).

Крім залучення коштів іноземних інвесторів у області активно використовуються альтернативні джерела, в тому числі міжнародної технічної допомоги.

Так, здійснюється  друга фаза Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду- ІІ », у рамках якої залучено грантових коштів на суму 4,352 млн.грн. У проекті беруть участь дев’ять основних районів  та три  райони - репліканти .

Також в області реалізуються 10 європейських програм міжнародної технічної допомоги у сферах енергетики, освіти та науки, зовнішньоекономічної діяльності.

- Ці проекти і програми охоплюють як цілі території, так і окремі підприємства - великі і малі, в них задіяні тисячі людей. Це є красномовною ілюстрацією  слів Президента України  під час виступу на відкритті третьої сесії Верховної Ради про те, що асоціація з ЄС потрібна не владі чи опозиції. Асоціація потрібна Україні, як  стимул до подальшого реформування, прискорення модернізації, підвищення соціальних стандартів, - зазначив Вадим Міщанин.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ