Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Президент оголосив війну працівникам контролюючих та правоохоронних органів, які тиснуть на бізнес»

5 вересня 2013 - 17:09

У музично-драматичному театрі ім. Магара відбулися урочистості з нагоди свята Дня підприємця. Від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка з професійним святом запорізьких підприємців привітав заступник голови ОДА Петро Гончарук.

- Президент України Віктор Янукович поставив перед нами завдання: наступного року ми повинні ввійти до числа 100 країн, де створено найкомфортніші умови для ведення бізнесу. Наразі впроваджується низка заходів для досягнення цієї мети. Наприклад,  у всіх містах обласного значення нашого регіону вже функціонують центри адміністративних послуг, а до кінця року такі заклади буде відкрито в усіх районах області. Для організації та забезпечення роботи центрів нашій області виділено 1,4 млн. грн., - повідомив Петро Гончарук.

Також посадовець підкреслив, що наразі в країні, у тому числі – в області, вживаються всі можливі заходи щодо зменшення кількості перевірок підприємців, у тому числі – на законодавчому рівні через запорізьких народних депутатів та громадські організації підприємців.

- Днями Президент поставив завдання: терміново розібратися з тиском на бізнес, створити відповідну робочу групу на центральному рівні. До 18 вересня буде розроблено план заходів щодо припинення тиску на підприємців з боку правоохоронних органів. Переконаний, що вжиття цих заходів якнайкраще вплине на розвиток та становлення бізнесу, - зазначив Петро Гончарук.

Після привітання підприємців з їх професійним святом посадовець нагородив кращих представників з усіх куточків області.

 

Довідкова інформація:

 

За підсумками 2012 року в Запорізькій області кількість малих підприємств збільшилась на 2,4% та склала 18 тис. 65 одиниць.

Обсяг реалізованої продукції по області за минулий рік склав 77,89 млрд. грн., з них понад 15% - це результат роботи малих підприємств.

Питома вага надходжень від діяльності суб’єктів малого підприємництва в бюджети всіх рівнів за 2012 рік склала 24,1% (347,2 млн. грн.), що на 7,5% більше, ніж у 2011 році.

Також в області збільшилася кількість фермерських господарств: за підсумками 2012 року їх нараховується 2319, що на 1,1% більше.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів