Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Токмацькі інваліди долучаються до інформаційних технологій

6 вересня 2013 - 12:45

Токмацькі інваліди долучаються до інформаційних технологій

У місті Токмак розпочалася реалізація проекту «Вони такі самі, як ми!». Цей проект став переможцем  у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2012 році та здійснюється в рамках нових соціальних ініціатив Президента України. Бюджет Проекту складає 128500 грн., з яких 89500 грн. ( 69,6 %) – кошти Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України, 37600 грн. ( 29,3 %) –   Токмацької міської ради; 1400 грн. (1,1 %) – кошти організації-партнера.

Наразі розпочато роботу над реалізацією першого етапу Проекту, загальна тривалість якого розрахована на вісім місяців. У цьому процесі задіяні Токмацьке міське товариство сімей з дітьми-інвалідами та інвалідами з дитинства , Токмацька організація інвалідів «Ми –разом», територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).  Проектом «Вони такі самі, як ми!»  передбачається створити інформаційний центр для інвалідів та їх сімей, який включатиме кабінет на п’ять комп’ютерів для навчання інвалідів новітнім технологіям на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Також планується створити групу надомного навчання,  спеціальний сайт, який буде віртуальним інформаційним майданчиком для інвалідів, де можна буде отримати  інформацію - від безбар’єрного маршруту до юридичних і медичних консультацій. Також будуть започатковані розділи: «SOS – потрібна допомога!», «Допоможу!», «Робота», «Відпочинемо!» тощо. До адміністрування сайту будуть залучені й люди з обмеженими можливостями. За допомогою цього сайту маломобільні токмачани зможуть значно розширити своє коло спілкування, створити карту доступного середовища міста.

Планується щорічно  навчати вісім груп по 15 інвалідів (майбутніх волонтерів сайту) навичкам роботи на комп’ютері.  Крім того, буде придбано 15 комп’ютерів і модемів для забезпечення  найбільш активних, і в першу чергу дітей-інвалідів, які здобувають освіту вдома, спеціальні комп’ютерні програми, а також літературу на CD-дисках, флеш-картах для інвалідів по зору та слуху тощо.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів