Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області успішно стартувало інтерактивне навчання

6 вересня 2013 - 14:35

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко відвідав Запорізький колегіум  № 98, де з нового навчального року  впроваджується Національний проект «Відкритий світ».

Головне завдання проекту полягає у запровадженні в навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій та створенні в навчальних закладах широкомасштабного доступу до мережі Інтернет. Піонерами у цій справі і стали учні сьомих класів колегіуму №98. Посадовець ознайомився зі спеціально обладнаними  класами та поспілкувався з педагогами й школярами, які охоплені інтерактивним навчанням.

У рамках проекту тут створено цифрові лабораторії з хімії, біології і фізики, учні-семикласники забезпечені 30 нетбуками та 30 планшетами, встановлено п’ять мультимедійних інтерактивних комплексів і мережева інфраструктура.

 - Цей проект серйозно міняє концепцію підготовки школярів. Використання найсучаснішого обладнання, з високим рівнем програмного забезпечення дозволяє підняти навчальний процес на якісно новий щабель. Дітям дуже цікаво так навчатися. Навіть урок праці проводиться з елементами інтерактивного навчання, не кажучи про предмети з мов, точних, природничих наук. Цей інноваційний підхід слід обов’язково поширювати. Сподіваємось, що з часом національний проект охопить і учнів інших класів, і всі навчальні заклади.  Президент України Віктор Янукович ставить завдання перед місцевою владою створити всі умови для всебічного розвитку кожної дитини. Проект «Відкритий світ» це гідний приклад реалізації нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, - поділився враженнями Андрій Запорожченко.

Наразі в області, крім Запорізького колегіуму № 98,  Національний проект «Відкритий світ» упроваджується в Бердянській гімназії №1 «Надія».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області