Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкція Запорізької міської дитячої лікарні №5 – під контролем обласної влади

9 вересня 2013 - 10:32

Реконструкція Запорізької міської дитячої лікарні №5  – під контролем обласної влади

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів виїзну нараду щодо капітального ремонту Запорізької міської дитячої лікарні №5, де роботи фінансуються за рахунок «зелених» інвестицій згідно з Кіотським протоколом.

Нагадаємо, ініціатором залучення цих інвестицій для облаштування провідної дитячої клініки регіону був голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Загальна вартість проекту складає 24 млн. грн., роботи розпочалися у травні поточного року. Капітальний ремонт закладу передбачає заміну та утеплення даху, теплоізоляцію фасаду, встановлення нових вікон відповідно до теплової санації будівлі. За даними фахівців, використання енергозберігаючих технологій у ході проведенні ремонту лікарні дозволить зменшити споживання енергоресурсів закладу на 40%. Зменшення впливу вуличного шуму становитиме 25%.

Петро Гончарук ознайомився з ходом капітального ремонту та дав низку доручень підряднику - ТОВ «Інтертехенерго» та органам місцевого самоврядування м.Запоріжжя.

- Наразі триває активна робота на фасаді будівлі, завершується заміна вікон. Для продовження цих робіт необхідно перенести кондиціонери, а це вже робота не підрядника, а балансоутримувача – міської влади. Крім того, протягом тижня міська влада має вирішити питання забезпечення сигналізації або решіток на вікнах, як це передбачено проектом, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець залишився незадоволеним низькими темпами проведення робіт на внутрішніх укосах лікарні, тому доручив підряднику збільшити кількість будівельних бригад на цій частині об’єкту.

Нагадаємо, використання новітніх технологій дозволить будівлі лікарні ще 50 років обходитися без капітального ремонту та подовжити строк її експлуатації навіть у складних погодних умовах до 100 років. Загалом у результаті капітального ремонту в лікарні буде замінено 1325 вікон.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни