Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лідер рейтингу за І півріччя – Оріхівський район

9 вересня 2013 - 12:39

Лідер рейтингу за І півріччя – Оріхівський район

Департаментом економіки та торгівлі облдержадміністрації здійснено розрахунки оцінки результатів діяльності районних державних адміністрацій області за підсумками січня-червня 2013 року за 29 показниками (для міст обласного значення оцінку для порівняльних зіставлень проведено за 25 показниками).

І напрям – економічний  розвиток – враховує дев’ять показників, таких як загальний обсяг реалізованої промислової продукції та в розрахунку на одну особу, розрахунки за спожиту електроенергію та природний газ.

За цим напрямом до трійки лідерів серед районів увійшли Приазовський, Великобілозерський, Михайлівський; останнє місце посів Кам′янсько-Дніпровський район. Серед міст обласного значення  лідерами є Запоріжжя, Токмак, Бердянськ; на останньому місці – м. Мелітополь. 

За напрямом  державні фінанси оцінюється  виконання річних показників доходів загального фонду місцевих бюджетів, обсяги надходжень до місцевих бюджетів, податкова заборгованість та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо.  

Найвищих показників досягли Гуляйпільський, Приазовський  та Василівський райони; найнижчий – у Веселівського району. Серед міст обласного значення лідери – Енергодар, Токмак і Запоріжжя; останнє місце – Бердянськ.

За станом  споживчого ринку  (обсяг роздрібної торгівлі та абсолютний приріст у розрахунку на одиницю населення) лідирують Запорізький, Бердянський і Пологівський райони; на останньому місці – Великобілозерський район. Серед міст обласного значення у першій трійці – Мелітополь, Токмак і  Запоріжжя; на останному місці – Енергодар.

У напрямі   населення та ринок праці, який визначають за рівнем та зростанням середньомісячної заробітної плати, заборгованості з її виплати,  кількістю створених робочих місць лідируючі позиції посіли Якимівський, Приазовський і Оріхівський райони; на останній – Новомиколаївський район.

Серед міст обласного значення лідерами є Токмак, Енергодар і Мелітополь; останнє місце – Запоріжжя.

За напрямом житлово-комунальне господарство та будівництво житла в трійку лідерів  серед районів увійшли Запорізький, Веселівський і Оріхівський; замикає рейтинг  Куйбишевський район.

Серед міст обласного значення лідирують  Запоріжжя, Бердянськ і Токмак; останнє місце – Енергодар.

За напрямом  захист прав дитини, який оцінюється за рівнем  охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  сімейними формами виховання найвищих показників досягли серед районів: Великобілозерський, Мелітопольський, Пологівський, на останньому місці – Новомиколаївський район; серед міст обласного значення -  Енергодар, Запоріжжя і Мелітополь, останнє місце – Токмак.

Підсумкова оцінка результатів діяльності районних державних адміністрацій за січень-червень 2013 року виглядає таким чином: перше місце - Оріхівський район, друге - Приазовський, третє  - Михайлівський район, і останнє місце посів Кам'янсько-Дніпровський район.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області