Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі розпочав роботу ІІІ Міжнародний енергетичний форум

11 вересня 2013 - 13:22

За підтримки обласної державної адміністрації у виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося відкриття ІІІ Міжнародного енергетичного форуму. Від імені голови ОДА Олександра Пеклушенка учасників представницького заходу привітав його заступник  Петро Гончарук. Також посадовець зачитав вітальні адреси від Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула та Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Організатори заходу - Торгово-промислова палата України, Запорізька торгово-промислова палата за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Запорізької обласної державної адміністрації, Європейсько-українського енергетичного агентства.

-  Це вже третій міжнародний енергетичний форум, який ми проводимо в Запоріжжі, і кожного року він збирає все більше учасників. Ми сподіваємося під час роботи форуму  ознайомитися з існуючим досвідом енергозбереження, вислухати пропозиції інвесторів та напрацювати модель енергоефективності,  що реально діятиме в нашій області та державі. Президент України Віктор Янукович поставив завдання скоротити на 50% споживання природного газу, і саме завдяки енергозберігаючим технологіям та альтернативним джерелам енергії ми зможемо цього досягнути, - повідомив Петро Гончарук  

Серед учасників заходу - не тільки фахівці з різних куточків України, представники профільних міністерств та відомств, а й понад 200 представників закордонних делегацій, громадських організацій, фінансових установ, органів влади, науковців, потенційних інвесторів та промислових підприємств з Білорусі, Великобританії, Іспанії, Німеччини, Польщі, Росії, Фінляндії та Франції.

У ході  форуму планується обговорити такі актуальні теми як впровадження енергозберігаючих технологій у промисловість та комунальну сферу, використання відновлювальних джерел енергії з практичної точки зору,  зокрема, досвід європейських технологій з будівництва вітрових електростанцій в Україні, фінансування енергетичних проектів, особливості реалізації проектів по «зеленому» тарифу в Україні, досвід будівництва найпотужнішої вітроелектростанції в Україні, збір та утилізація біогазу на полігонах твердих побутових відходів тощо.

Енергозберігаючі технології у промисловості будуть висвітлені на прикладі провідних підприємств Запорізького регіону. Зокрема, зниження енерговитрат цехів основного та допоміжного виробництва АТ «Мотор Січ», упровадження енергозберігаючих технологій у підрозділах ВАТ «Запоріжсталь», досвід застосування методики ЮНІДО (ООН) на підприємствах Запорізького регіону.

Форум триватиме чотири дні - з 11 по 14 вересня.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді