Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новітні технології з енергозбереження представлено на виставках у Запоріжжі

11 вересня 2013 - 14:17

У рамках Міжнародного енергетичного форуму відкрилася X спеціалізована виставка енергетичних технологій, промислової електроніки та електротехніки «Енергія-2013» та XXIV галузева будівельна виставка «Домобуд-Осінь-2013». В урочистому їх відкритті  взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Посадовець привітав учасників та гостей виставок від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенко та висловив переконання, що ці заходи будуть корисними для всіх.

- На виставці представлені альтернативна енергетика, електротехнічне обладнання, теплова енергетика (котли, опалювальні системи), енергозберігаючі технології, контрольно-вимірювальні прилади та автоматика. Свою продукцію та розробки презентують 85 учасників з усіх регіонів України. Така широка географія виставки, переконаний, допоможе знайти свого постачальника обладнання та послуг навіть найвибагливішим споживачам. Крім того, напередодні осінньо-зимового сезону особливо актуальними є теплоізоляція, опалення, енергозбереження, комфорт та екологічність, тож цілком логічно, що виставки «Енергія» та «Домобуд-Осінь» відбуваються одночасно, - повідомив Петро Гончарук.

Також у рамках заходу відбулося підбиття підсумків конкурсу новітніх енергоефективних та енергозберігаючих технологій і обладнання, який традиційно проводиться Торгово-промисловою палатою України спільно з регіональними торгово-промисловими палатами та іншими зацікавленими організаціями.

Від Запорізької області на розсуд конкурсної комісії було представлено 13 проектів різноманітної спрямованості: енергозберігаючі технології в галузі промислового виробництва, ЖКГ, утилізації твердих побутових відходів. Поряд з підприємствами у конкурсі взяли участь і вищі навчальні заклади: Бердянський державний педагогічний університет, Запорізька державна інженерна академія.

Серед учасників – АТ «Мотор Січ» з розробкою сміттєпереробного енергетичного комплексу, призначеного для утилізації твердих побутових відходів та відходів господарської діяльності підприємств. Очікуваний результат – отримання теплової та електричної енергії, залишки ж переробки можуть використовуватися в дорожньому будівництві.

Запорізька державна інженерна академія презентувала проект з використання водовугільного палива на котлах малої потужності,  розроблений кафедрою теплоенергетики. Основне завдання – використання на підприємствах стічних вод та відходів вугілля в якості енергетичного продукту. Нова методологія вирізняється екологічністю та спрямованістю на ресурсозбереження.

Також серед запорізьких учасників – ПП «Техіндустрія», ТОВ «Преміум інжинірінг» і навіть приватна особа Володимир Омельченко, який представив  конкурсній комісії вітроенергетичний сифон.

За підсумками конкурсу перше місце посіло АТ «Мотор Січ», друге місце розділили ДП «Івченко-Прогрес» та Бердянський державний педагогічний університет, третє місце здобули проекти Інституту технічної теплофізики НАН України та Запорізької державної інженерної академії.

На XXIV галузевій будівельній виставці «Домобуд-Осінь» представлено понад 60 компаній із Запоріжжя, Дніпропетровська, Сум та Кіровограда. Вони пропонують свої будівельні матеріали та послуги, оздоблювальні матеріали, вікна, двері та фасади, архітектурні рішення, освітлення, інженерні системи, рішення для благоустрою оселі тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді