Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Система надання адміністративних послуг у регіоні вдосконалюється

3 вересня 2013 - 15:26

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Марина Драздович   відвідали Запорізький обласний єдиний дозвільний центр з метою перевірки якості його роботи.

За період діяльності центру чітко простежується нарощення показників. Так, кількість виданих документів дозвільного характеру, у тому числі декларацій, з початку його роботи – жовтня 2011 року і до 1 січня 2013 року становила 15490, а за перше півріччя поточного року – 5535; кількість наданих консультацій – 11190 і 5983 відповідно.  На сьогодні Центр фактично виконує функції обласного рівня, оскільки більше 90% послуг, які через нього надаються, здійснюються обласними органами. Але з 1 червня цього року на його базі створено також Центр надання адміністративних послуг м. Запоріжжя.

Під час спілкування з присутніми користувачами послуг  Петро Гончарук зазначив, що на переконання Президента України Віктора Януковича створення таких центрів – це значне досягнення в напрямку надання адміністративних послуг. Проте необхідно й надалі працювати над створенням єдиної системи, програми звітності та контролю для різних закладів. При цьому Глава держави наголосив на потребі вирішення зазначеної пролблеми спільно з користувачами послуг таких центрів.

Крім Запоріжжя, на виконання доручення Президента України щодо невідкладних заходів для забезпечення прав громадян під час отримання адміністративних послуг, з 1 червня цього року такі центри працюють у всіх містах обласного значення – Бердянську, Мелітополі, Енергодарі та Токмаку. Також Запорізькою міською радою вивчається питання створення відділень (філій) Центру в кожному районі міста.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді