Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про історію Запорізького краю – на сторінках книг проекту «Бібліотека туриста»

11 вересня 2013 - 16:45

Про історію Запорізького краю – на сторінках книг проекту «Бібліотека туриста»

В обласній бібліотеці ім. О.М.Горького відбулася презентація проекту «Бібліотека туриста» та першого випуску серії - книги Володимира Котова та Георгія Шаповалова «Князь Святослав Хоробрий і Запоріжжя», в якій розповідається про славетного  київського князя.

Як повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Конарева, наразі головним пріоритетом гуманітарної сфери в регіоні є забезпечення розвитку національної культури, охорона історико-культурної спадщини, розвиток туризму та курортно-рекреаційної сфери, формування туристичного іміджу області.

- Розвиток туризму в Запорізькому краї сприяє економічній стабільності та його інвестиційній привабливості. Діє Програма розвитку  рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2011-2015 роки, якою передбачено інформаційне та рекламне забезпечення туристичної сфери, формування і просування місцевих брендів, підвищення якості туристичних послуг тощо. За останні роки видано багато туристичної друкованої продукції різного змісту, але недостатньо уваги приділялося науково – популярній, туристично-краєзнавчій літературі про значущі історико-культурні та природні об'єкти Запорізького краю, - зазначила Ірина Конарева.

За словами посадовця, проект «Бібліотека туриста» спрямований на те, щоб виправити ситуацію. Його актуальність полягає в тому, що потреба організаторів туристичного бізнесу в такій літературі постійно зростає, вона необхідна екскурсоводам і туроператорам. Крім того, буде цікаво ознайомитися й  громадянам, а не тільки фахівцям туристичної галузі.

До написання книг з серії проекту «Бібліотека туриста» залучатимуться відомі автори, науковці, краєзнавці. Книги розповідатимуть про унікальні об'єкти і події історії краю та історичні особистості. Видання будуть виходити російською та українською мовами. Передбачено створення електронної версії серії.

- Сьогодні ми презентуємо перший випуск «Князь Святослав Хоробрий і Запоріжжя», автори книги - відомі запоріжці: начальник управління культури та зв'язків з громадськістю ПАТ «Мотор Січ», заслужений працівник культури України Володимир Котов і директор Запорізького обласного краєзнавчого музею, доктор історичних наук, професор Георгій Шаповалов, - повідомила Ірина Конарева.

У книзі прослідковуються основні віхи короткого, але славетного життя київського князя Святослава Ігоровича,  розповідається про його трагічну загибель у 972 році на Дніпровських порогах. Автори відкривають завісу над багатовіковою таємницею «Вознесенського скарбу» - поховання князя Святослава. Крім того, в книзі описується історія спорудження в Запоріжжі пам’ятника великому князю Київської Русі Святославу Ігоровичу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку