Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Наступний рік для театру ім.Магара стане періодом розвитку та втілення яскравих творчих проектів»

12 вересня 2013 - 10:02

Юрій Пелих: «Наступний рік для театру ім.Магара стане періодом розвитку та втілення яскравих творчих проектів»

У Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися збори трудового колективу, присвячені відкриттю 85-го театрального сезону. У заході взяв участь заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

Посадовець привітав колектив від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з початком театрального сезону та поінформував про принципи фінансування роботи закладу.

-  У 2012 році дотація театру з обласного бюджету склала 17,4 млн. грн., що складає 24% від загального обсягу фінансування галузі. На 2013 рік у обласному бюджеті закладено дотацію в розмірі 20,5 млн. грн. Ці кошти спрямовуються на виплату заробітної плати та оплату енергоносіїв. За статус академічного театру обласним бюджетом також виплачується 100% надбавка керівному, художньому та акторському складу – це максимальний розмір. Проектом бюджету на 2014 рік збільшено дотацію до 21 млн. грн., - повідомив Юрій Пелих.

За словами директора театру, заслуженого діяча мистецтв України Валентина Слонова, діяльність театру забезпечують 247 працівників, з них 103 - артистичний склад. 

- Протягом минулого року театром здійснено постановку 12 прем’єрних вистав. Проведено 265 вистав та концертів, обслуговано 82, 4 тис. глядачів. Дохід від основного виду діяльності склав 2,05 млн. грн. - повідомив Валентин Слонов.

Колектив театру в особі народних артистів України Л.В. Матвіїшиної, І.І. Смолій, Ю.П. Бакум, О.І. Гапон та інших висловили свою підтримку ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка щодо присвоєння почесного звання «Народний артист України» головному режисеру театру Євгену Головатюку, який 28 вересня святкує одразу кілька ювілейних подій.

Підбиваючи підсумки, Юрій Пелих висловив переконання, що 2014 рік стане дуже важливим для театру.

- Наступний 2014 рік - це рік 75-річчя  утворення Запорізької області, і я впевнений, що для театру він стане роком поліпшення матеріально-технічної бази та втілення яскравих творчих проектів, - зазначив Юрій Пелих.

Нагадаємо, відкриття театрального сезону відбудеться 14  вересня романтичною історією кохання на дві дії «Леді Гамільтон», початок спектаклю о 18.00.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами