Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Чим більше коштів ми вкладаємо у спорт, тим менше витрачаємо на медицину»

12 вересня 2013 - 14:18

В облдержадміністрації відбулося розширене урочисте засідання координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури і спорту при голові облдержадміністрації, в якому взяли участь заступник голови ОДА Петро Гончарук та голова обласної ради Віктор Межейко.

Вітаючи присутніх зі святом, Віктор Межейко наголосив, що  найближчим часом обласна рада планує взяти на баланс десять спортивних шкіл, які будуть фінансувати за кошти  обласного бюджету.

- На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в області відкривається ціла низка спортивних майданчиків. Наприклад, сьогодні відбудеться урочисте відкриття такого майданчика в селищі Кушугум, у рамках якого відбудеться футбольний матч за участю збірної команди облдержадміністрації. Такі майданчики ми відкриваємо регулярно, в кожному районі області, - зазначив Віктор Межейко.

Також голова облради повідомив, що наступного року буде відкрито після реконструкції Палац спорту «Юність», де відбуватимуться спортивні заходи найвищого рівня.

- Найближчим часом Президент України Віктор Янукович підпише програму розвитку футболу, в якій головний рядок видатків відведено саме на дитячий футбол. Ми потрапили в п’ятірку областей, де наступного року будуть будуватися футбольні стадіони для дітей, - повідомив Віктор Межейко.

Петро Гончарук привітав учасників заходу від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та зазначив, що для обласної влади розвиток фізичної культури та спорту – один з пріоритетних напрямків.

- Сьогодні тут зібралися люди, для яких спорт – не хобі, а значна та невід’ємна частина життя. Всі ми живемо спортом, любимо та пропагуємо його. Президент України Віктор Янукович поставив перед нами два головних завдання щодо розвитку спорту:  інфраструктура та масовість. Наразі в області активно тривають ці процеси,  як у великих містах, так і у віддалених сільських населених пунктах. Наше завдання – забезпечити кожну дитину можливістю займатися фізкультурою та спортом, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець підкреслив, що важко назвати вид спорту, який є непопулярним в Запорізькому регіоні, і в кожному з них  серед запоріжців є свої чемпіони.

- Наразі триває підготовка до створення окремого управління спорту облдержадміністрації, що дуже важливо для подальшого розвитку цієї галузі в регіоні. У нас завжди відкриті двері, ми будемо раді будь-якій спортивній ініціативі, адже здоровий спосіб життя – це найголовніше. Чим більше коштів ми вкладаємо  у спорт, тим менше витрачаємо на медицину, - підсумував Петро Гончарук.

Посадовець вручив нагороди, грамоти та подяки облдержадміністрації та обласної ради кращим спортсменам та тренерам області.

Також під час засідання було затверджено обласний план заходів до Дня фізичної культури та спорту та обговорено стан та перспективи розвитку фізичної культури та спорту в області.

З метою ознайомлення членів координаційної ради та представників територій з діяльністю дитячо-юнацьких спортивних шкіл області в облдержадміністрації працювала виставка спортивних досягнень запорізьких ДЮСШ.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку