Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі лісники працюють зі зростанням

13 вересня 2013 - 10:37

Запорізькі лісники працюють зі зростанням

Напередодні професійного свята працівники лісового господарства області зібралися на урочистостях та підбили підсумки своєї роботи з початку року.

Наша область через свої кліматичні умови є лісодефіцитною територією, де лісовий фонд разом із полезахисними та придорожніми лісосмугами займає лише 107,6 тис. га, що становить 3,9% – це найменший показник серед областей України.

Але саме ліси виконують екологічні, захисні та рекреаційні функції. Тож діяльність колективу працівників лісогосподарської галузі області має особливе значення. Нині перед лісниками стоїть  завдання збільшувати лісистість території області, запроваджувати сучасні методи ведення лісового господарства, боротися з самовільними вирубками, пожежами та шкідниками.

Як повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Мирон Полуліх, план зі створення нових лісових культур весною цього року виконано на 116%. Два державних підприємства - «Мелітопольське лісомисливське господарство» та «Пологівське лісомисливське господарство» під час весняної лісокультурної кампанії виконали річний обсяг посадки. Зокрема, цього року нові ліси насаджено на площі 1475 га,  до кінця року планується створити нових лісових насаджень ще 502 га. 

Реалізовано посадкового матеріалу на суму 533 тис. грн., надано послуг з озеленення на суму 389 тис.грн.  В останні роки лісогосподарськими підприємствами практикується надання послуг з озеленення територій приватних садиб, баз відпочинку, санаторіїв, створення ландшафтних парків у селах і містах  регіону.

Проблема охорони лісів від пожеж – одна з найбільш складних, яка вирішується працівниками лісового господарства. Так,  у 2013 році на базі  Олександрівського лісництва ДП «Запорізьке лісомисливське господарство»,  Кам’янського лісництва ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство» та Токмацького лісництва ДП «Приморське лісове господарство»  створено лісові пожежні станції першого типу, посилено роз’яснювальну роботу серед населення з питання, додатково на в’їздах у насадження встановлено 34 шлагбауми. Як наслідок, кількість і площа лісових пожеж  нинішнього року в рази менша за попередні роки.

З початку  року спостерігається підвищення економічних і виробничих показників діяльності лісового господарства. Зокрема, збільшено обсяги реалізації  на 104%, зростання випуску промислової продукції склало 100,3%, середньомісячної  заробітної плати  працівників -  105 %.

За підсумками роботи серед лісогосподарських підприємств І місце посів колектив ДП «Мелітопольське лісомисливське господарство», ІІ місце - ДП «Пологівське лісомисливське господарство», ІІІ місце присуджено колективу ДП «Бердянське лісове господарство».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна