Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі готується до впровадження проект «Телемедицина»

13 вересня 2013 - 10:58

У Запоріжжі готується до впровадження проект «Телемедицина»

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук зустрівся  з представниками державного закладу «Медичний центр телемедицини Міністерства охорони здоров’я України», компанії ТОВ «ДТЕК» з питання реалізації в регіоні проекту «Телемедицина» в рамках соціального партнерства.

У заході також взяли участь керівництво Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, КУ «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня», КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня», КУ «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань».

Фахівці Департаменту соціального розвитку компанії «ДТЕК» ознайомили присутніх з принципом роботи проекту «Телемедицина», який полягає у спілкуванні захищеними каналами зв’язку. Досвід його реалізації  вже є в  інших областях України, зокрема, було проілюстровано позитивний приклад  функціонування проекту в Львівській області.

Головний лікар державного закладу «Медичний центр телемедицини Міністерства охорони здоров’я України» Віталій Осташко пояснив, як на практиці працює проект, який ефект можна очікувати та що першочергово необхідно зробити для успішного його функціонування. Насамперед, його впровадження дасть змогу проводити дистанційні консультації на різних рівнях: лікар з лікарем, лікар з пацієнтом. Також відкривається можливіть здійснювати дистанційне навчання медиків, брати участь у консиліумах, конференціях  у режимі відеоконференції не лише в межах області та України, а й за рубежем.

Підбиваючи підсумки, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук  висловив упевненість, що реалізація проекту «Телемедицина» за підтримки компанії ТОВ «ДТЕК» є одним з перспективних напрямків, що сприятиме доступності високоякісних  медичних консультацій, підвищенню фахового рівня запорізьких медиків. Посадовець повідомив, що найближчим часом буде розроблено план реалізації проекту в Запорізькому регіоні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області