Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Від розвитку дитячого спорту залежить майбутнє країни»

13 вересня 2013 - 11:46

У навчально-виховному комплексі «Інтелект», що в селищі Кушугум Запорізького району, відбулося урочисте відкриття спортивного майданчика. З цією подією учнів та вчителів школи привітали заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та голова Запорізької райдержадміністрації Олексій Чухрай.

Новозбудований спортивний майданчик - справжній спортивний комплекс на свіжому повітрі, який включає турніки, волейбольне, баскетбольне і два футбольних поля. Одне футбольне поле облаштоване  сучасним штучним покриттям. Тож кушугумські футболісти мають можливість тренуватися на ньому цілий рік.

Як зазначила директор НВК «Інтелект» Тетяна Апостолова, такий спортивний майданчик – це здійснена мрія учнів школи, їх батьків та вчителів.

-  Те, що зробили будівельники, влада для нас – це справжнє щастя. Сьогодні діти мають можливість займатися на повноцінному спортивному майданчику, облаштованому всім необхідним  для проведення уроків фізкультури, спортивних змагань та інших заходів, - відзначила Тетяна Апостолова.

Тренуватися, займатися фізкультурою та спортом на цьому майданчику мають можливість не лише учні школи «Інтелект», але й всі бажаючі жителі селища.

Розвиток спорту на селі – одне з пріоритетних завдань, яке ставить перед регіональною та місцевою владою Президент України. Як розповів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, спортивний майданчик у Кушугумі – це взірець для наслідування для інших територій і один з найуспішніших  кроків у реалізації соціальних ініціатив Президента.

- Перед нами стоїть чітке завдання Президента: у кожному селі мають бути спортивні майданчики для дітей. Тому ми відпрацьовуємо схему з міністерством, працюємо з територіями, щоб визначити місця для будівництва майданчиків та необхідні ресурси. Адже від розвитку дитячого спорту залежить майбутнє країни, - наголосив Петро Гончарук.

- Необхідно, щоб спорт на селі розвивався. Саме у селах народжуються майбутні чемпіони, майбутні блохіни та шевченки. Тому ми маємо робити все можливе, щоб діти проводили свій час на спортмайданчиках, а не на вулиці, - підкреслив голова Запорізької райдержадміністрації Олексій Чухрай.

На футбольному полі, збудованому за сучасними технологіями, відбувся дружній матч між збірною командою облдержадміністрації та збірною НВК «Інтелект». Цього разу досвід переміг молодість. Команда облдержадміністрації виграла з рахунком 4:3. Як зазначив Петро Гончарук, який очолив команду держслужбовців, вони не лише продемонстрували дітям переваги занять спортом, але й стимулювали кушугумських футболістів більше тренуватися,  розвиватися та надалі лише перемагати.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.